Productnieuws

Een basis temperatuursensor of meer?

In onze ventilatie-, CV- en koelinstallaties zijn temperatuursensoren onmisbaar, de installatie regelt tenslotte daar op, maar welke temperatuursensor moet het dan worden?
Belimo heeft een breed assortiment temperatuursensoren voor kanaal-, leiding-, buiten- en ruimte toepassingen. Uitgevoerd met de hedendaagse standaard uitgangssignalen passief Pt, Ni of NTC en actief 0…5V, 0…10V of 4…20mA. 
Soms is het "keep it simple" en is een Belimo 01CT.. kabeltemperatuursensor (Pt100) meer dan voldoende.

De op de afbeeldingen getoonde ovale montage flens is voor ronde of vierkante luchtkanalen, de ronde montage flens is van messing en kan tot maximaal 260°C voor vierkante kanalen. De dompelbuis voor CV- of koelleidingen kunnen van Roestvrij staal of messing zijn en hebben een lengte van 50 t/m 450mm. Om condensatie op lange termijn te voorkomen is er van kunststof een koude barrière sok leverbaar.

Maar zoekt men naar een kanaal-/ dompeltemperatuursensor met een robuuste IP65 behuizing (beschermd tegen waterstralen), met een sondelengte van 450 mm en een passieve of actieve uitgangssignaal dan heeft Belimo die ook. Met een uniek aansluit systeem en klikdeksel, afhankelijk van de uitvoering, zijn er aansluitblokjes met 2 of 3 aders geplaatst op de printplaat. Deze aansluitblokjes vereenvoudigen het aansluiten van de aders en verlaagt montagefouten en montage tijden!    

Kortom Belimo staat vooral bekend om zijn servomotoren, maar dit gebeurt nu ook al met de sensoren.

www.belimo.nl