Productnieuws

Een bronboring realiseren. Dat klinkt misschien als een ingrijpende klus, maar wist je dat het helemaal niet zo ingewikkeld is?

Nathan Projects

Nathan Projects – gevestigd in ‘t Harde – is gecertificeerd voor het ontwerp, de realisatie, het beheer en onderhoud van zowel open als gesloten bronsystemen. Als specialist in duurzame verwarming en koeling, weet Nathan Projects precies waar een grondboring voor een warmtepomp aan moet voldoen.

Nathan Projects bezit alle zes certificaten binnen de BRL 11000. Daarnaast zijn ze volledig gecertificeerd voor het ontwerp, de realisatie en het beheer en onderhoud van energiecentrales volgens de BRL 6000-21.

Energiezuinig, kostenbesparend en minder onderhoud

Een grondgebonden warmtepomp biedt enorm veel voordelen, waardoor het aantrekkelijke keuze is voor de verwarming en koeling van gebouwen. Een belangrijk voordeel is dat grondgebonden warmtepompen warmte uit de constante temperatuur van de grond halen. Dit zorgt ervoor dat ze minder energie verbruiken, waardoor de energiekosten zullen dalen. Daarnaast hebben grondgebonden warmtepompen een langere levensduur én minder onderhoud nodig dan een luchtwarmtepomp.

WZSV en SWCV

Twee geschikte grondgebonden warmtepompen van alpha innotec zijn de WZSV en de SWCV. De WZSV-warmtepompen hebben een verwarmingsvermogen van 3,9 kW tot 8,7 kW*. De SWCV-warmtepompen hebben een verwarmingsvermogen van 6,0 kW tot en met 17,2 kW*.

Deze warmtepompen maken gebruik van aardwarmte voor duurzame verwarming, warmtapwaterbereiding en koeling. Ze zijn geschikt voor woonhuizen en grootschalige utiliteitsprojecten. Via een collectieve of individuele gesloten bodemwarmtewisselaar wordt de opgeslagen energie uit de bodem onttrokken. Zo ontstaat er een comfortabel woon- of werkklimaat.

* bij B0/W35

Bekijk de WZSV

Bekijk de SWCV