Productnieuws

Een gezond binnenklimaat? Regel het met Wavin Ventiza

Wavin streeft ernaar om binnenklimaatoplossingen zo op elkaar af te stemmen dat elke leefomgeving gezond, comfortabel en energiezuinig is. Naast Sentio zoneregeling en vloerverwarming en -koeling, is hier nu Ventiza aan toegevoegd.

Ontdek Wavin Ventiza: luchtverdeelsysteem voor nieuwbouw en renovatie woningen

Wil je als installateur ventilatie meenemen in de binnenklimaatoplossing voor uw klant? Regel het met Wavin Ventiza. Een slagvast PVC luchtverdeelsysteem, bestaande uit functionele componenten zoals ovale en ronde kanalen en hulpstukken. Het betreft een compleet systeem waarmee elke woning kan worden voorzien van een ventilatie luchtverdeelsysteem. De ovale kanalen en hulpstukken hebben een inbouwhoogte van slechts 90 mm (kanaalhoogte 80 mm). Dit maakt het systeem niet alleen geschikt voor instorten, maar ook voor montage in een verlaagd plafond bij renovatie.

Bespaar installatietijd en de hoogtste luchtdichtsheidsklase

Wavin Ventiza is extreem makkelijk en snel te installeren: het bespaart meer dan 25% installatietijd ten opzichte van gegalvaniseerde stalen ventilatiesystemen. De lijmverbinding garandeert een perfecte, trekvaste verbinding en luchtdichtheid van het luchtverdeelsysteem.

Ventiza voldoet aan de hoogste luchtdichtheidsklasse ATC1 (Air Tightness Class). Dit komt onder andere door de gladde binnenzijde van de kanalen en de minimale luchtweerstand door een vloeiende luchtstroom.

Andere slimme kenmerken:

  • PVC heeft van alle materialen voor ventilatiekanalen de laagste wandruwheid. leidt tot minder vuilafzetting en minder wrijvingsverliezen
  • Gegarandeerd een sterke verbinding, bestand tegen het storten van beton
  • Uitstekende grip dankzij extra ribben rondom de lijmmof
  • Prefab geschikt

Meer weten over Wavin Ventiza? Vraag ernaar bij Rensa of download de brochure

Bekijk het assortiment