Productnieuws

Een koel huis met ventilatie

Koelteterugwinning met hoog thermisch rendement

Koelen is door klimaatverandering een actueel thema. Met koelteterugwinning wordt de lucht die de woning in gaat afgekoeld. Als er daarnaast een actief koelsysteem in de woning aanwezig is, zorgt dat voor een flinke energiebesparing: de airco of warmtepomp voor koeling hoeft minder hard te draaien. Wanneer de systemen worden uitgebreid met andere Climate Switch-oplossingen, wordt het creëren van een comfortabel binnenklimaat dus nog makkelijker.  

Intelligente bypass

De Zehnder ComfoAir E en ComfoAir Q bevatten een intelligente regeling die aan de hand van de buitentemperatuur detecteert wanneer het zomer is. Als de buitentemperatuur in de zomer koeler dan de binnentemperatuur is, wordt de bypass geopend. Deze zorgt ervoor dat afvoerlucht niet door de warmtewisselaar gaat, waardoor binnenkomende koudere buitenlucht niet wordt opgewarmd en het koeler wordt in huis.

Een hoger ventilatie comfort

De enthalpiewisselaar van Zehnder zorgt voor terugwinning van warmte, koelte en vocht, zonder dat daarbij geur, gassen en andere verontreinigingen aan de toevoerluchtstroom worden overgedragen. De vochtterugwinning wordt geregeld door een gepatenteerde membraanconstructie. Vocht wordt overgedragen tussen de luchtstromen. Hierdoor ontstaat er geen condensatie, hoeft er geen condensafvoer geplaatst te worden en zijn het energieverbruik en het geluidsniveau lager dan bij een reguliere wisselaar.

Passieve- en actieve koeloplossingen

Naast koudeterugwinning, de intelligente bypass en een enthalpiewisselaar biedt Zehnder ook een drietal actieve koeloplossingen. Een actieve oplossing betekent dat je een extra Zehnder systeem aansluit op de ventilatie-unit.

Ontdek de mogelijkheden van koelen met ventilatie