Productnieuws

Een snelle installatie en de CO2-voetafdruk verlagen?

Al jaren heeft GF een compleet programma voorgeïsoleerde, kunststof leidingen genaamd COOL-FIT, dat een veel lagere CO2 footprint biedt dan traditionele na-geïsoleerde stalen systemen. Nu is er een F-uitvoering met een buitenmantel van gerecycled kunststof.

Het voordeel van COOL-FIT

Het 3-in-1 systeem COOL-FIT is een stuk lichter, voorkomt condensvorming (doordat het een gebonden systeem betreft), is ongevoelig voor corrosie en bespaart tot wel 30% aan energie. Het installeren van COOL-FIT werkt 2 tot 3x zo snel ten opzichte van traditioneel installeren. Ook kan de isolatie, die al is aangebracht, niet meer beschadigen.

Nieuwe brandvertragende versie

Sinds eind 2019 is er ook een brandvertragende F-uitvoering (t/m d225 mm) beschikbaar met een buitenmantel die gemaakt is van een gerecyclede kunststof, brandklasse B-s2,d0 volgens EN 13501. COOL-FIT is gecertificeerd door Green Building Products, is CFC-vrij en heeft geen ozonafbrekend vermogen (zero ODP).

Voordelen op een rijtje:

  • 100% Condens- en corrosievrij, dampdicht over de volledige levensduur
  •  60% Lichter dan na-geïsoleerd staal
  •  50% Sneller te installeren
  •  30% Betere isolatiewaarde, ook over de volledige levensduur

Wilt u ook gebruik maken van de voordelen van COOL-FIT?

Georg Fischer N.V. geeft je graag vrijblijvend advies hoe ook jij de CO2-voetafdruk kan verlagen met een kwalitatief klimaatsysteem. Wil je alvast een voorproefje zien? Ga dan naar www.cool-fit.nl!