Productnieuws

Eerst ventileren, daarna pas isoleren!

Gestimuleerd door de hoge gasprijzen én de klimaatdoelstellingen voor 2030 stappen steeds meer bewoners over van gasgestookte naar all-electric of hybride systemen voor verwarming en koeling. Gelukkig wordt er ook flink geïnvesteerd in het isoleren van wanden, vloeren en plafonds, het afdichten van naden en kieren en de montage van isolerend glas. Enorm belangrijke stappen om de woning te verduurzamen. Maar er is nog een belangrijke stap die in één adem met isoleren moet worden genoemd: ventileren. Want al dat dichtmaken heeft namelijk invloed op de luchtkwaliteit in onze woning. Hoe gaan we dat oplossen? De enige oplossing voor de bewoners lijkt dan om de ramen weer te openen. Dit is natuurlijk zonde van de al genomen isolatiemaatregelen, maar het is ook onnodig wanneer je start met goede ventilatie.

Oplossing voor de bestaande bouw

Om bewoners te helpen met de energietransitie én een gezond binnenklimaat heeft Brink Climate Systems speciaal voor de bestaande bouw het Multi Air Supply systeem ontwikkeld. Dit CO2-gestuurde ventilatiesysteem bestaat uit een WTW-unit, zoals de Flair en een aantal kleinere ventilatoren (Indoor Mixfans) die bij de verblijfsruimtes geplaatst worden.

Geen toevoerkanaal nodig

Een toevoerkanaal is niet nodig, waardoor snel en eenvoudig en zonder grote ingrepen een compleet ventilatiesysteem met WTW in bestaande woningen gerealiseerd kan worden. De vaak al aanwezige afvoerkanalen in badkamer, toilet en/of keuken zijn voldoende.

Bekijk het assortiment