Productnieuws

Eigentijdse warmtepomp met natuurlijk koudemiddel

De warmtepomp is niet meer weg te denken als het over verduurzamen van woningen gaat. Dit verwarmings- en koelingssysteem heeft zich in de loop der jaren verder ontwikkeld en is steeds milieuvriendelijker geworden. Jarenlang was R410A dé standaard als koudemiddel in warmtepompen, maar dat wordt geleidelijk vervangen door R32 en nu zelfs door het natuurlijke R290, oftewel propaan.

Iedere warmtepomp werkt met een koudemiddel, dat nodig is om warmte uit de bron (lucht of bodem) te halen en over te brengen aan het water van de cv-installatie. Het f-gas R410A heeft echter een aardopwarmingsvermogen (GWP) van 2.088 terwijl het natuurlijk koudemiddel R290 (geen f-gas) gelijk is aan 3.

Geschikt voor radiatoren


De nieuwste innovatie van Panasonic, de Aquarea L-generatie, maakt gebruik van dit natuurlijke koudemiddel. De nieuwe warmtepompserie is ontworpen om de eigenschappen van het R290-koudemiddel te maximaliseren. Dat maakt een wateruitlaattemperatuur tot 75 °C mogelijk, zelfs met een buitentemperatuur van -10 °C. Het is daarom bijzonder geschikt voor renovatie en collectieve toepassingen waar een hoge temperatuur vereist is voor radiatoren.

Eigentijds ontwerp buitenunit


De buitenunits zijn volledig opnieuw ontworpen en passen zelfs bij de meest stijlvolle huizen. Het beste van Panasonic's technologie is geïntegreerd in een nieuw, eigentijds en eersteklas antraciet chassis. Daarnaast hebben ze een lager geluidsniveau, waardoor er meer plaatsingsmogelijkheden zijn.

Slimme besturing


Daarnaast hebben de systemen de mogelijkheid voor slimme besturing en monitoring van het energieverbruik. Aquarea Service Cloud is beschikbaar voor installateurs en onderhoudsbedrijven, waardoor realtime toezicht op afstand van de installaties mogelijk is voor een grotere klanttevredenheid.
 

Bekijk het assortiment