Productnieuws

Elektrisch verwarmen met slimme regelingen

Slim en duurzaam verwarmen zit in het DNA van Masterwatt. In 2016 is het bedrijf gestart met het leveren van elektrische verwarmings- en tapwateroplossingen. Bij het leveren van elektrische verwarmingsproducten is persoonlijk contact één van de belangrijkste kernwaarden.

Toekomstvisie

Bart Alblas, directeur van Masterwatt, zegt: “Om een bijdrage te leveren aan een gasloze toekomst, is voor ons de elektrificatie van woningen een belangrijke eerste stap. Denk hierbij aan een situatie waar het tapwater verwarmd wordt door zonnepanelen en waar infrarood als bijverwarming dient.” Er zijn dan vele combinaties op het gebied van elektrisch verwarmen mogelijk en dat is nu juist onze kracht.

Slimme technieken

“Wij geloven in het gebruik van slimme apparaten en regelingen. Denk bijvoorbeeld aan een boiler of buffervat. Overdag wordt het water verwarmd dat ‘s avonds gebruikt wordt. Een ander voorbeeld is een groepenkast die een prioriteitsschakeling krijgt en aangesloten wordt op een gebouwbeheersysteem. Dat maakt het mogelijk om energie automatisch op die momenten af te nemen wanneer de energieprijzen gunstig zijn. Zo ga je efficiënt om met energie en ben je bewust duurzaam bezig.”

Persoonlijk contact

Eén van de belangrijkste kernwaarden is persoonlijk contact. Masterwatt vindt het belangrijk om naast het leveren van duurzame, elektrische oplossingen op installatiegebied de keuze hiervoor ook te onderbouwen met een uitgebreid advies. Dit doen zij onder andere door het maken van BENG- berekeningen en energiesimulaties. Deze simulaties geven inzicht in verbruik en de daarbij behorende kosten bij het toepassen van de Masterwatt producten. Omdat elke aanvraag anders is, worden alle aanvragen behandeld als maatwerk en krijgt iedere klant dezelfde aandacht.

Met de producten van Masterwatt kunnen talloze duurzame en slimme installatieconcepten worden bedacht en toegepast. De combinatie van de juiste producten op elkaar afgestemd voor een specifieke situatie en de meerwaarde van persoonlijk contact, advies en kennis zijn hierin een unieke combinatie.

Bekijk het assortiment