Productnieuws

Elia warmtepompradiator voor verwarmen & koelen

Met de stijlvolle Elia warmtepompradiator haalt men een energie-efficiënt, comfortabel en duurzaam afgiftesysteem voor verwarmen & koelen in huis. De Elia werkt ideaal in combinatie met moderne warmtebronnen in het lage temperatuurbereik, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie.

Elia & warmtepomp, de perfecte combinatie

In nieuwbouw vormen warmtepompen de warmtebron bij uitstek, vaak in combinatie met vloerverwarming. Ook bij renovaties winnen warmtepompen aan terrein. De Elia radiator met axiale ventilatoren onder het rooster en volautomatische regeling biedt hier de ideale oplossing maar kan ook perfect in combinatie met andere lagetemperatuursystemen zoals een condenserende gaswandketel.

Verwarmen & koelen

Met de Vasco Elia kan je verwarmen en koelen! Samen met een warmtepomp die standaard ontworpen is voor verwarmen & koelen, zorgt de Elia zowel in de winter als in de zomer voor een aangename temperatuur. De Elia maakt gebruik van geïntegreerde axiale ventilatoren die beschermd worden door een stijlvol afdekrooster.

Ze verdelen de warmte of koude bijzonder snel en werken fluisterstil (geluidsarme comfortwerking < 30 dB(A)). Bij aanvoertemperaturen tussen 35°C en 55°C geniet je al van een behaaglijk verwarmingscomfort. Bij aanvoertemperaturen tot 17°C geniet je van heerlijke verkoeling (droge koeling).

Even eenvoudig als geniaal

1. Volautomatische bediening

De Elia kan je bedienen als een conventionele radiator: de ventilatoren worden in- en uitgeschakeld en hun snelheid wordt tijdens het verwarmen en koelen automatisch geregeld. Als je de nieuwe koelfunctie wilt gebruiken, hoef je alleen maar de optioneel verkrijgbare thermostaatkop op de extra “K-stand” te zetten.

2. Eenvoudige montage

De installatie van de Elia is eenvoudig omdat hij voorgemonteerd en stekkerklaar wordt geleverd: de installateur hoeft de ventilatorpakketten niet handmatig met elkaar te verbinden of de stekkerkabel met de besturingsprintplaat te verbinden. De Elia wordt net als een gewone paneelradiator eenvoudig op de muur of vloer gemonteerd, aangesloten op de leidingen en vervolgens via het stopcontact van stroom voorzien. Het in de fabriek ingestelde ventielinsert maakt de installatie nog eenvoudiger.

Met oog voor detail: Elia gaat subtiel op in elk interieur

De Elia is beschikbaar met een geprofileerde, vlakke of gelijnde voorplaat om subtiel op te gaan in elk interieur. Afhankelijk van de benodigde afgifte kun je kiezen voor een type 22 of type 33 en dit in verschillende afmetingen.


Bekijk het assortiment