Productnieuws

Energiebeheer en -facturering was nog nooit zo eenvoudig

Met een nieuw assortiment Belimo Energy Valves™ en thermische energiemeters brengt Belimo sinds kort ook de werelden van ‘energieregeling’, ‘gecertificeerde energiemeting’ en IoT-gebaseerde facturering’ in één unit samen.

Het nieuwe assortiment meet en bewaakt stroming (flow) en energieverbruik in verwarmings- en koelsystemen met directe, op IoT-gebaseerde kostenberekening. De nieuwe thermische-energiemeters zijn gecertificeerd overeenkomstig EN1434/MID en uitgerust voor directe facturering of op IoT-gebaseerde facturering op afstand. Ze zijn goedgekeurd volgens de MID voor warmtemeting in zuiverwatersystemen en de permanente glycolbewaking houdt in dat een alarm geactiveerd kan worden als er glycol in het water aanwezig is. Bij niet-MID meteropties zorgt onze gepatenteerde automatische glycolbewaking en -compensatie dat de meting nauwkeurig blijft, ongeacht type of glycolconcentratie. De Belimo Energy Valve™ regelt onmiddellijk het debiet (drukonafhankelijk) en optimaliseert de energietoevoer naar de verbruiker.

Door het samenbrengen van de gecertificeerde thermische energiemeter en verbeterde Belimo Energy Valve™ maakt Belimo haar intrede in het geïntegreerde thermische energiebeheer. De eenheid biedt een naadloze en directe integratie in het gebouwbeheersysteem of in op IoT-gebaseerde bewakingsplatforms, met op IoT-gebaseerde bewaking, tools voor prestatieverbetering en factureringsgegevens. De in de Belimo Energy Valve™ geïntegreerde Delta T-manager meet bovendien continu het temperatuurverschil en vergelijkt dit met de door de gebruiker gedefinieerde vaste limiet. Door het temperatuurverschil tussen debiet en retourstroom bij elke warmtewisselaar te meten, worden zo laag mogelijke pompkosten gegarandeerd. De geïntegreerde logica voorkomt lage temperatuurverschillen bij de warmtewisselaar, terwijl het comfort behouden blijft.

De Belimo Energy Valve™ en thermische-energiemeters kunnen geïntegreerd worden met behulp van Power over Ethernet. Hierdoor kan het apparaat van stroom worden voorzien en kunnen gegevens tegelijkertijd via dezelfde ethernetkabel worden verzonden. Dit vereenvoudigt de installatie, vermijdt bedradingsfouten en maakt een plaatselijke voedingsbron overbodig. Een NFC-interface (Near Field Communication) garandeert eenvoudige configuratie en maakt rechtstreeks onderhoud via de smartphone mogelijk.

De verbinding met de Belimo-cloud biedt naast een garantieverlenging van 5 naar 7 jaar ook een reeks andere voordelen. Door een digitale kopie van de Energy Valve in de cloud op te slaan, kunnen geautoriseerde gebruikers rechtstreeks met de gegevens werken. Ook kunnen eigenaars van apparaten een derde partij machtigen om facturerings- of zelfs analysediensten te verlenen.