Productnieuws

Energietransitie versnellen met lt-radiatoren van Jaga

Aardgas verdwijnt steeds meer uit woningen. Bij nieuwbouwwoningen wordt al standaard gekozen voor een all-electric warmtepomp of een groen warmtenet. Bij renovaties of verbouwingen, wordt vaak gekozen voor een hybride warmtepomp of all-electric warmtepomp. Duurzame keuzes worden steeds logischer, maar mogen niet ten koste gaan van het comfort in de woning.

Als heel Nederland warmtepompen gaat gebruiken, hebben we veel meer elektriciteit nodig dan ons huidige elektriciteitsnet aankan. Dit kan ervoor zorgen dat de energietransitie langer gaat duren.

Om dit probleem op te lossen en de overgang naar schone energie haalbaar te maken, moeten we proberen minder energie te gebruiken in onze huizen. Isoleren is één, maar ook het afgiftesysteem speelt hierin een cruciale rol. Door het gebruik van Jaga radiatoren kan de warmtepomp optimaal presteren, wat leidt tot maximale energiebesparing, inclusief het elektriciteitsverbruik. Dit zorgt voor snel en efficiënt verwarmen zonder concessies te doen aan het comfort in de woning.

Dé radiator voor warmtepompen: Strada Hybrid

Is de woning nog niet volledig geïsoleerd? Of kan deze nog niet helemaal van het gas af? Dan is een hybride warmtepomp een goede tussenstap en vanaf 2026 verplicht bij vervanging van de cv-ketel. Voor maximale energiebesparing kan op deze warmtepomp de Strada Hybrid worden aangesloten voor verwarming op LTV én niet-condenserende koeling. Dit milieuvriendelijke systeem koelt met een watertemperatuur van 16 graden en koelt daarmee drie keer zoveel als vloerkoeling. 

Deep Cooling met Briza

Is er de wens om actief te koelen net als met airconditioning? Dan is de Briza het geschikte toestel. De Briza levert in combinatie met een all-electric warmtepomp condenserende koeling en koelt met een watertemperatuur vanaf 7 graden.


Bekijk het assortiment