Productnieuws

GO BLUE!

Nederland streeft naar volledige circulariteit in 2050. Dit houdt in dat producenten grondstoffen lang en zo veel mogelijk hergebruiken, zonder uitputting van natuurlijk hulpbronnen, vervuiling of aantasting van ecosystemen.

Circulair bouwen is hierdoor belangrijker dan ooit. Uponor speelt hier volledig op in met de introductie van ‘s werelds eerste biogebaseerde PEX-leidingen*. Met deze innovatie zetten ze een nieuwe standaard bij de overgang naar hernieuwbare grondstoffen. De nieuwe PEX Pipes Blue leidingen hebben een tot wel 90% lagere CO²-voetafdruk, vergeleken met PEX-leidingen gemaakt van fossiele grondstoffen**. Dit maakt de PEX Pipes Blue een uitstekende keuze voor duurzame en ecologisch verantwoorde bouwprojecten.

* met ISCC-certificering, op basis van de massabalansbenadering.

** op basis van de EPD-berekeningen conform EN15804+A1, CML/ISO21930.

De PEX Pipes Blue bieden dezelfde uitstekende kwaliteit en functie als de Uponor PEX-leidingen, waardoor er geen concessies worden gedaan op kwaliteit. Bovendien zijn de nieuwe leidingen compatibel met de gangbare Uponor koppelingen, gereedschappen en accessoires. Dit maakt de overstap naar deze milieuvriendelijke variant niet alleen aantrekkelijk, maar ook erg eenvoudig.

Uponor biedt volledige transparantie in de waardeketen, door middel van volledige ISCC-certificering. Dit betekent dat de nieuwe PEX-leidingen op een verantwoorde manier geproduceerd en gedistribueerd worden.

Met de PEX Pipes Blue is het mogelijk om duurzame beslissingen te nemen, nieuwe normen te stellen en milieudoelen te behalen. Door te kiezen voor deze milieuvriendelijke leidingen draag je bij aan een duurzame toekomst voor Nederland en de rest van de wereld.

Wil je meer weten over de PEX Pipes Blue? Ga dan naar: www.nathan.nl/enervision/pex-pipes-blue