Productnieuws

Gas besparen met een hybride warmtepomp van Atlantic

Iedereen wil het gasverbruik en de energiekosten in een woning verlagen. Maar niet in elke woning kan je meteen overstappen naar een all-electric oplossing. In dat geval kan een hybride warmtepomp uitkomst bieden.

Verwarm je nu je woning met een cv-ketel in combinatie met lage temperatuur verwarming, zoals vloerverwarming? Dan kan je met de hybride warmtepomp van Atlantic tot 60% op je gas besparen. De Aurea Hybrid add-on past op elke cv-ketel en er zijn geen f-gas handelingen nodig om hem te installeren.

Bespaar meteen op je gasrekening

Met de Aurea hybride add-on worden de cv-ketel en de warmtepomp efficiënt ingezet op de aspecten waar ze beide sterk in zijn. De cv-ketel brengt de woning in de vroege morgen op temperatuur (korte hoge energievraag) waarna de warmtepomp het over neemt om de woning gedurende de dag op temperatuur de houden (constante lage energievraag). Bij buitentemperaturen vanaf 5°C kan de warmtepomp zeer goed voor comfortabele warmte in de woning zorgen. Afhankelijk van de stroombron kan je 30% tot 90% minder CO2 uitstoot genereren en tot 60% van het gasverbruik voor verwarming reduceren. Bij temperaturen onder 5°C of een benodigde watertemperatuur boven de 55°C, neemt de gasketel het over, waardoor het comfort wordt gewaarborgd. De cv-ketel blijft zorgdragen voor het warm tapwater zodat je zorgeloos kunt baden en douchen. Een gezin met vier personen die zo’n 1750 m3 gas verbruikt, bespaart al gauw €540,- euro per jaar op de energierekening.

Speciaal ontwikkeld voor de renovatiemarkt

De Aurea Hybride add-on is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse renovatiemarkt. Door een woning te verduurzamen met deze hybride warmtepomp, verbeter je het energielabel en daarmee ook de waarde van de woning. Atlantic heeft haar kennis en ervaring met all-electric warmtepompen gebruikt om deze hybride oplossing te ontwikkelen. Het is een slimme en betaalbare stap om bestaande woningen te verduurzamen wanneer all-electric (nog) niet mogelijk is. In bestaande situaties is de ruimte voor een warmtepomp altijd een uitdaging, daarom heeft deze hybride warmtepomp geen binnenunit maar een controlbox.

Bekijk het assortiment