Productnieuws

Gas besparen met een hybride warmtepomp van Atlantic

Iedereen wil het gasverbruik en de energiekosten in een woning verlagen. Maar niet in elke woning kan je meteen overstappen naar een all-electric oplossing. In dat geval kan een hybride warmtepomp uitkomst bieden.

Wordt een woning nu verwarmd met een cv-ketel in combinatie met lage temperatuur verwarming, zoals vloerverwarming? Dan kan de hybride warmtepomp van Atlantic tot 60% op de gasrekening van je klanten besparen. De Aurea Hybrid add-on past op elke cv-ketel en er zijn geen f-gas handelingen nodig om hem te installeren.

Bespaar meteen op je gasrekening

Met de Aurea hybride add-on worden de cv-ketel en de warmtepomp efficiënt ingezet op de aspecten waar ze beide sterk in zijn. De cv-ketel brengt de woning in de vroege morgen op temperatuur (korte hoge energievraag) waarna de warmtepomp het over neemt om de woning gedurende de dag op temperatuur de houden (constante lage energievraag). Bij buitentemperaturen vanaf 5°C kan de warmtepomp zeer goed voor comfortabele warmte in de woning zorgen.

Speciaal ontwikkeld voor bestaande woningen

Door een woning te verduurzamen met deze hybride warmtepomp, wordt het energielabel verbeterd en daarmee ook de waarde van de woning. Atlantic heeft haar kennis en ervaring met all-electric warmtepompen gebruikt om deze hybride oplossing te ontwikkelen. Het is een slimme en betaalbare stap om bestaande woningen te verduurzamen wanneer all-electric (nog) niet mogelijk is. In bestaande situaties is de ruimte voor een warmtepomp altijd een uitdaging, daarom heeft deze hybride warmtepomp geen binnenunit maar een kleine controlbox.


Bekijk het assortiment