Productnieuws

Gas besparen met energiezuinige oplossingen van Atlantic

Atlantic biedt voor elke situatie een slimme oplossing om gas te besparen en energiekosten te verminderen. De lucht/water warmtepompen van Atlantic zijn de energiezuinigste in de markt en met de warmtepompboilers kan je tapwater verwarmen op basis van elektriciteit. Met de hybride add-on combineer je je bestaande HR-ketel met een energiezuinige hybride warmtepomp.

All-electric lucht/water warmtepompen

De lucht/water warmtepompen van Atlantic behoren tot de energiezuinigste in de markt en zijn kampioen op het vlak van COP-rendement bij vriestemperaturen. Neem de Alfea R32, deze is speciaal ontworpen met het milieuvriendelijkere koudemiddel R32 dat ook nog eens betere thermische eigenschapen heeft. De warmtepomp heeft een constant hoog rendement, mede door de unieke coaxiale warmtewisselaar die ongevoelig is voor vuil. Dat maakt het systeem efficiënt en betrouwbaar. De Alfea produceert moeiteloos warm water van 55 °C zonder gebruik te maken van het elektrisch element als steunverwarming.

Hybride warmtepomp

In situaties waar een all-electric oplossing (nog) niet gewenst is, is de Aurea Hybride add-on een slimme oplossing. Deze hybride warmtepomp heeft geen binnenunit, enkel een controlbox die de cv-ketel en de warmtepomp aanstuurt. Er zijn geen f-gas handelingen nodig om deze te kunnen plaatsen. De warmtepomp wordt geleverd inclusief thermostaat, alle benodigde hydraulische componenten en vuilfilter.

Warmtepompboilers

Met een Atlantic warmtepompboiler kan iedereen energiezuinig baden en douchen. De geïntegreerde warmtepomp neemt warmte op uit de buitenlucht en geeft deze af aan het tapwater in de boiler. De toestellen beschikken over tal van innovatieve functies en zijn compatibel met zonne-energie (fotovoltaïsche panelen of zonnecollectoren) en ketels (middels ingebouwde spiraalwisselaar).

Bekijk het assortiment