Productnieuws

Gasheaters eruit, Qwikshift Hybrid heater erin

Het nieuwe hybride luchtverwarmingsconcept van Winterwarm, de Qwikshift, is bij uitstek geschikt om de verwarmingsinstallatie van een bestaande bedrijfshal waar nu gasgestookte luchtverwarmers hangen, te verduurzamen. De QSG- variant bestaat uit een warmtepomp die zo’n 70% van de tijd voor voldoende warmte zorgt en een gasgestookte booster die bijschakelt op de koudste momenten.                                  

Snel en comfortabel duurzaam verwarmen

Dit is hét moment om de Qwikshift Hybrid Heater te installeren. De monoblock warmtepomp, wordt gecombineerd met innovatieve booster-technologie en een slimme aansturing, en samen biedt dit een snelle en duurzame verwarmingsoplossing. De gasbooster wordt alleen ingezet om een warmteboost te geven zodat de medewerkers de dag warm kunnen starten, waarna de warmtepomp de ruimte op temperatuur houdt. Hierdoor heb je een minimaal gasverbruik en kun je maximaal genieten van een aangenaam werkklimaat. Oók in de zomer want dan zorgt de warmtepomp tevens voor koeling.

Tot 70% minder CO2 uitstoot en tot 60% energie besparen

Wie wil dat nu niet? De Smart Controller regelt op basis van de ingegeven energietarieven en de gewenste ruimtetemperatuur wanneer de gasbooster wordt bijgeschakeld.
Ander belangrijk voordeel: de warmtepomp hoeft niet de maximaal berekende warmtebehoefte van de ruimte te kunnen leveren dus je kunt met een kleiner type warmtepomp uit. De gasbooster is al ‘waterstof-ready’ dus op de toekomst voorbereidt. In bestaande situaties waar een gasleiding en dakdoorvoer al aanwezig zijn, laat de QSG hybride zich ook relatief eenvoudig installeren.

Binnen 3 tot 5 jaar terugverdiend

Afhankelijk van elektriciteits- en gasprijzen is de investering voor een Qwikshift hybride heater snel terugverdiend. En maak vooral slim gebruik van de huidige subsidiemaatregelen. Op de QSG wordt zowel ISDE als EIA subsidie verleend. Het subsidiabele bedrag loopt al snel in de duizenden euro's.
Wend je tot Winterwarm voor een vergelijkende berekening en een op maat gesneden advies.

Zorg dat je klanten nog deze winter kunnen profiteren van deze mooie verwarmingsoplossing: elektrisch als het kan, met een “gas-boost” als het nodig is. En de overheid betaalt mee!

Bekijk het assortiment