Productnieuws

Geruisloos ingeregeld met de Dynamic ValveTM

Ruisend geluid na waterzijdig inregelen? Wat is de oorzaak en hoe los je het op? Ruisend geluid in cv-installaties wordt doorgaans veroorzaakt door een te hoog drukverschil over de klepzitting van een thermostatische radiatorafsluiter (>25 kPa). In de Danfoss Dynamic ValveTM zit een ingebouwde drukverschilregelaar die het drukverschil reguleert en zo zorgt voor een geruisloze installatie.

De drukverschilregelaar in de Dynamic ValveTM zorgt ervoor dat het drukverschil over de klepzitting nooit hoger dan 10 kPa kan worden. Op deze manier kun je geruisloos dynamisch inregelen. Uiteraard is het altijd belangrijk om wanneer mogelijk ook de maximumcapaciteit van de circulatiepomp in de ketel te begrenzen. Door onnodig veel pompcapaciteit kan de pomp natuurlijk ook geluid maken.

Betrouwbare oplossing

De Dynamic Valve™ is vuilbestendig. Omdat er cv-water door de drukregelaar stroomt, is ervoor gekozen een meetleiding te plaatsen op een plek waar het vuil niet gemakkelijk kan bezinken en zelfs wordt weggespoeld. Mocht deze toch verstopt raken door vervuiling, dan zal de drukregelaar alsnog in open toestand blijven. Zo garandeert de Dynamic ValveTM dat de gebruiker nooit in de kou komt te zitten.

Ook is het binnenwerk van de afsluiter van PPS kunststof met een lage porositeit voorzien, zodat er geen kalkafzetting optreedt en de klep vast raakt.

Kom in actie

Dus laat deze kans op extra omzet niet onbenut en biedt waterzijdig inregelen van de verwarmingsinstallatie aan bij je klanten tijdens onderhoud aan de cv-installatie en bij het vervangen van een cv-ketel of plaatsen van een (hybride) warmtepomp.

Kijk voor handige informatie over waterzijdig inregelen met de Dynamic ValveTM op danfoss.nl.  

Bekijk het assortiment