Productnieuws

HVAC-installateurs melden zich aan voor de online MaxiPro training.

Steeds meer installateurs van airconditioning en koeltechniek melden zich aan voor de MaxiPro training van Conex Bänninger en ontdekken de voordelen van vlamvrije persfittingen ten opzichte van traditioneel solderen.

Door de opleiding met succes af te ronden, hebben cursisten de mogelijkheid om gecertificeerde MaxiPro-installateur te worden.

Naast de cursus zelf hebben installateurs toegang tot nuttige video's, installatievoorschriften en technische informatie.

Pietro Cardente, International Business Unit Director Conex Bänninger zegt dat e-learning de 'go to' optie is geworden voor installateurs die hun vrije tijd gebruiken om hun vaardigheden bij te werken.

"We hebben een aanzienlijke toename gezien van het aantal mensen dat de cursus afrondt," zei hij. De vlamvrije persverbinding is al enige tijd bekend binnen de Nederlandse HVAC-installatietechniek, waarbij de voordelen ten opzichte van het traditionele hardsolderen snel gerealiseerd zijn onder installateurs die het systeem al gebruiken.

Pietro voegt eraan toe: "Snellere installatie, verbeterde veiligheid, grotere zekerheid van verbindingen en zekerheid van tijdschema's; dit zijn allemaal belangrijke voordelen, vooral wanneer men rekening houdt met de lange leidingen in airconditioning- en koelsystemen, wat vaak betekent dat er in lastige, kleine ruimtes moet worden gewerkt.

"Veel HVAC-installateurs zijn zelfstandigen en vertrouwen volledig op hun eigen vaardigheden. Op de hoogte blijven van de nieuwste productontwikkelingen en technieken is dus belangrijk."

De MaxiPro-range van koperen persfittingen is speciaal ontworpen en ontwikkeld voor de hogere druk in HVAC-toepassingen, tot 48 bar.

Door de juiste installatiemethode te leren en gecertificeerd te worden, wordt de garantie verlengd tot tien jaar (voorwaarden zijn van toepassing).

De online cursus is opgedeeld in drie modules. Na de drie modules volgt een reeks vragen die de deelnemers allemaal correct moeten beantwoorden om hun digitale certificaat te behalen.

Bekijk het assortiment