Productnieuws

Henco buis: Kwalitatief de beste buis die er bestaat

Wat maakt de Henco buis echt uniek en superieur? De sublieme kwaliteit. Gebaseerd op feiten, maar ook - niet in het minst - de mening van de installateurs,  de meest objectieve ambassadeurs. Het is een misvatting dat alle meerlagenbuizen hetzelfde zouden zijn.

Alleen de kleur wit is vergelijkbaar…

… verder is de Henco meerlagenbuis aantoonbaar onderscheidend. Voor de keuze in kunststof leidingsystemen zijn er vele mogelijkheden. Naast de kwaliteit en assortiment van de toegepaste fittingen blijft de kunststofbuis vaak onderbelicht. De Henco meerlagenbuis is wit van kleur, maar dit is nagenoeg de enige overeenkomst met vergelijkbare producten op de markt.  Bij de ontwikkeling van deze buis is volop ingezet op het verkrijgen van de beste kwaliteit en eigenschappen, deze hebben zich al bijna dertig jaar bewezen in de praktijk.

Elk detail telt

Enkel de hoogste grondstof gradatie HDPE is voor Henco niet voldoende. Henco beschikt over een vernettingsbunker waardoor de buis door een intensieve elektronenstraling in kwaliteit en duurzaamheid naar het allerhoogste kwaliteitsniveau wordt gebracht. Onze fysische vernetting staat borg voor een lange levensduur van de Henco buis. Door deze kwaliteitsaspecten garanderen wij hogere warmwater circulatie temperaturen dan menig andere fabrikant durft aan te bieden. Wist u dat de aluminium binnenkern van Henco Standaard buizen vanaf de buismaat 14 mm 0,4 mm dik is. Terwijl vele andere buisfabrikanten maar 0,2 mm dik voorzien! En juist de dikte van het aluminium bepaalt 80% van de buis stabiliteit

De afschuifsterkte van de hechtlagen zijn 3,5x sterker zijn dat de norm voorschrijft. Al deze aspecten zijn bepalend voor de superieure kwaliteit van de best verkrijgbare buis in zijn soort.

Henco garandeert in de maten 14 t/m 32 mm een constante druk van maar liefst 16 bar. Over het gehele assortiment is de maximale werkdruk standaard 10 bar.

180° buigen? Geen enkel probleem

De buiggereedschappen zorgen voor een minimale buigradius! Dat bespaart kosten, tijd en geeft de installatie een meer professioneel uiterlijk.

Voor het verwerken van de HENCO meerlagenbuis zijn een aantal handige gereedschappen ontwikkeld. Met de buisrichter realiseert u een perfect starre rechte buis voor zichtwerk oplossingen.

Welke voordelen heeft de Henco meerlagenbuis?

 • Hoge temperatuur belasting
  Door het toepassen van hoge densiteit polyethyleen voor de binnen -en buitenbuis, welke beide fysisch zijn vernet (C-methode), is een hoge temperatuur belasting gewaarborgd.
 • Mechanisch sterk
  De aluminium kern is dikker dan gemiddeld en bepaalt voor 80% de mechanische sterkte van de buis, hierdoor is de buis minder kwetsbaar tijdens de verwerking in het bouwproces.
 • Korte buigradius
  De aluminium kern wordt stomp gelast, hierdoor zal bij een kleine buigradius de aluminium kern zijn vorm en functie behouden.
 • Breed assortiment
  Met een buitendiameter van 14mm tot 90mm biedt het assortiment altijd een passende oplossing. Varianten voorzien van isolatie of mantelbuis zijn rijkelijk beschikbaar.

Hierdoor is deze buis toepasbaar voor de meest veeleisende en verschillende toepassingen.