Productnieuws

Henco innoveert met nieuwe telescopische fitting

Henco komt op de markt met de nieuwe, revolutionaire Pro-Fit telescopische fitting. Ontworpen voor buisdiameters van 16 en 20 mm, maakt deze fitting het mogelijk om twee meerlagenbuizen van gelijke diameter handmatig met elkaar te verbinden, zelfs zonder dat je de afstand tussen de buizen exact moet meten. Resultaat: een flexibele en veel snellere installatie.

De telescoopfitting kwam tot stand vanuit een specifieke marktvraag van prefab- of modulaire bouwers, die een sterke groei doormaken. Deze sectoren leggen een nadruk op energie-efficiëntie door middel van vloerverwarmingssystemen, ingebouwd in de vloerplaten van verschillende wooneenheden. Voor zowel de vloerverwarmingsbuizen als de koud- en warmwaterleidingen biedt de telescoopfitting een flexibele oplossing om de buizen eenvoudig op de bouwlocatie met elkaar te verbinden.

Niets dan voordelen

Bart Vermeersch, Product Manager bij Henco, legt uit: “De installatie is super simpel: buis op maat knippen en kalibreren, buis aan één zijde in de fitting brengen, de fitting uittrekken en gelijktijdig het andere buiseinde inbrengen, de knelring handmatig aandraaien en klaar. De rode kijkvenstertjes garanderen een 100% dichte verbinding.” De telescopische fitting biedt talrijke voordelen: geen persmachine nodig, minder afval en een snellere installatietijd. “Daarnaast vereenvoudigt het eventuele reparaties, aangezien het niet nodig is om al het omringend beton te verwijderen.”

Innovatie door samenwerking

De hoogwaardige, gecertificeerde telescoopfittingen zijn uniek in de markt en benadrukken Henco’s toewijding aan innovatie. Van ontwerp tot certificering werd nauw samengewerkt met de modulaire bouwers, en uitgebreide praktijktesten uitgevoerd zodat het product voldoet aan strenge normen op het gebied van treksterkte en temperatuurvariaties. De fittingen zijn zowel in vrije ruimte als ingestort toepasbaar, en bieden een snelle, efficiënte en eenvoudige montage zonder machines of tijdrovende persingen.

Eigenschappen en voordelen:

  • Snelle Installatie
  • Geen persmachine nodig
  • Beschikbaar voor diameter 16mm en 20mm
  • Robuust en toch een lichtgewicht: vervaardigd uit hoogwaardige kunststof
  • Foutloos installeren
  • Geen insert nodig
  • Goed zichtbare controle vensters met rode indicator
  • Eenvoudig in te storten: hoeft niet ingetaped te worden, enkel te voorzien van de betonkapjes om insijpelen van betonwater te voorkomen.

Bekijk het assortiment