Productnieuws

HencoLogic, de temperatuurregeling die alles slimmer aanpakt

In september lanceert Henco een nieuwe slimme naregeling voor temperatuurbeheersing. De HencoLogic -app bespaart energie, verhoogt de bedrijfszekerheid én verlengt de levensduur van de installatie. De applicatie is compatibel met alle gangbare warmtebronnen op de markt.

Met de nieuwe HencoLogic kan je meerdere zones en meerdere groepen met elkaar verbinden door de eenvoudige gebruiksinterface. Verschillende configuraties kunnen gemaakt worden door het eenvoudig omschakelen van dipswitches. Zo vermijdt HencoLogic het gebruik van complexe externe relais-schakelingen.

HencoLogic Wireless werkt met een centrale touchscreen unit, die vanop afstand wordt aangestuurd door de bijhorende app. Via de centrale unit is het bovendien ook mogelijk om - bij renovatie - de vloerverwarming op de begane grond te bedienen, en de radiatoren op de verdiepingen.

De slimme sturing maakt korte metten met enkele vervelende praktijksituaties. Warmtebronnen zijn bijvoorbeeld ingesteld om niet onmiddellijk te stoppen met pompen na het stopzetten van de warmtevraag. HencoLogic zorgt dan voor het vertraagd sluiten van de thermische motoren. Andersom wordt de vrijgave van de warmtebron pas ingeschakeld nadat de thermische motoren de circuits hebben geopend. Dit vermijdt mogelijke foutmeldingen en storingen.

Met het oog op een optimale levensduur zal HencoLogic automatisch de ventielen kortstondig inschakelen na langere periodes van stilstand.

Wordt er koeling gevraagd in het gebouw? HencoLogic verbindt de CO contacten van de basisstations met een eenvoudige BUS-connectie waardoor deze makkelijk communiceren.

Kortom, HencoLogic maakt de installatie en het gebruik van het vloerverwarmingssysteem Logischer, eenvoudiger en duurzamer.

Eigenschappen HencoLogic:

  • Compatibel met alle gangbare warmtebronnen (CV-ketel / Warmtepomp / Warmtenet)
  • Verwarmen of verwarmen & koelen (Via een Change-Over contact, spanningsvrij of spanning voerend dan wel automatisch op basis van ruimtetemperatuur)
  • Uit te voeren als Master/Slave of Master/Master regeling (Verwarmen en Koelen)
  • Bedrade en draadloze thermostaten
  • Analoge en digitale thermostaten
  • Tijdprogramma’s instelbaar via HencoLogic App (draadloos systeem)
  • Bus communicatie tussen meerdere regelkasten mogelijk
  • Optimalisatie van het systeem via dip-switches
  • Actuatoren 230V en thermostaten 24V

Ben je geïnteresseerd in de toepassing van deze zorgeloze oplossing? Wij maken graag een afspraak voor verdere toelichting van de vele mogelijkheden. Bezoek onze website op www.henco.be/contact, neem contact op met je regioverantwoordelijke of stuur je vraag naar info@henco.be.