Productnieuws

Hybride warmtepomp? De eerste stap naar gasloos wonen

Een gasloze woning is de ambitie. Maar wat als je niet in één keer naar een gasloze woning kunt overstappen? Kies dan voor een hybride warmtepomp.

Wat is een hybride ventilatiewarmtepomp?

Een hybride ventilatiewarmtepomp werkt op elektriciteit en vervangt de mechanische ventilatiebox. De warmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht om het water op te warmen. Is er in huis meer vermogen nodig, bijvoorbeeld als het buiten heel koud is? Dan springt de cv-ketel even bij. Een hybride warmtepomp zorgt dus voor de verwarming en eventueel het warme water.

Daarnaast beschrijft Gawalo dat hybride warmtepompen ongeveer tweederde van de warmtevraag van woningen invullen. Met diezelfde factor verlaagt deze warmtepomp de gasvraag. Ook het elektriciteitsverbruik blijft beperkt. Dit blijkt uit de data van ongeveer 600 woningen met een warmtepomp waarvan de slimme meter is uitgelezen. Op basis van deze meetgegevens is een analyse gemaakt van de impact van de hybride warmtepompen op de belasting van het elektriciteitsnet.

Inventum Spaarpomp

Met de Spaarpomp, een hybride ventilatiewarmtepomp, van Inventum zorg je ervoor dat de woning goed geventileerd blijft en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Zo ontstaat er een gezond binnenklimaat. Deze warmtepomp, zonder buitenunit, is compact en gemakkelijk te installeren. Daarnaast zet je een eerste stap naar een gasloos huis. Zonder enorme kosten te maken.

Voordelen

  • Compact en combineert met bijna iedere cv-ketel
  • Eenvoudig, te installeren en te beheren: geen F-gassen certificering nodig
  • €1.500 subsidie voor de bewoner

Meer weten over onze Spaarpomp? Neem contact met Inventum op.