Productnieuws

Hybrox: De nieuwe krachtpatser van alpha innotec

Waar nu vele warmtepompen worden omgezet naar propaan, is alpha innotec bezig geweest om op basis van de LWDV een nog lichtere, stillere en vooral comfortabelere warmtepomp te maken. Het resultaat? De Hybrox.

De opvolger van de LWD(V)-warmtepompen is veelzijdig en klaar voor de toekomst. Deze nieuwe warmtepomp behoudt het milieuvriendelijke natuurlijke koudemiddel Propaan (R290) en is ontworpen met oog op duurzaamheid. Deze lucht/water warmtepomp is uitzonderlijk stil, modulerend en levert uitstekende prestaties bij zowel verwarming als warmtapwaterbereiding. Bovendien is hij speciaal ontworpen om ook te kunnen koelen, wat zorgt voor extra comfort. Dankzij deze eigenschappen is deze warmtepomp in staat om precies het benodigde vermogen te leveren voor verwarming of koeling in een woning, zelfs bij buitentemperaturen van -10°C, zonder een elektrische naverwarmer.

De Hybrox-warmtepompen zijn verkrijgbaar in twee types, namelijk de 5 en 8 met respectievelijk een verwarmingsvermogen van 5,4 en 7,3 kW bij A-7/W35 en een koelvermogen van 5,5 en 8,0 kW bij A35/W18. Ondanks de toevoeging van nieuwe functies blijven de afmetingen gelijk aan die van de LWD(V)-serie. De Hybrox 5 en 8 kunnen worden gecombineerd met diverse hydraulische binnenunits of met een wandregelaar. De binnenopstelling is verkrijgbaar in een 180 of 280 liter variant, inclusief geïntegreerd buffervat. Wanneer flexibiliteit wenselijk is, kan er een losse hydrauliekmodule met diverse boilers of een losse wandregelaar worden toegepast. Bovendien zijn er tal van accessoires beschikbaar vanuit de huidige LWD(V)-serie, zoals wand- en bodemconsoles en aansluitsets, die ook geschikt zijn voor de Hybrox.

De belangrijkste voordelen van de Hybrox

  • Milieuvriendelijk en zeer efficiënt, dankzij natuurlijk koudemiddel
  • Geschikt voor verwarmen, koelen en warm tapwater
  • Maximale wateraanvoertemperatuur tot 70°C
  • Geschikt voor nieuwbouw en renovatie
  • Zeer hoog vermogen en rendement, ook bij A-10
  • Cascade mogelijk tot vier hybrox warmtepompen
  • ISDE-subsidie aan te vragen tot €3.150

Bekijk het assortiment