Productnieuws

IJs? Nee, liever niet! Voorkomen is beter dan bevriezen!

De essentie: wanneer de temperatuur van het systeemwater onder de 3° komt zorgt het thermostatisch element van de ProFreeze er voor dat de vorstbeveiligingsklep open gaat en het water wordt afgevoerd. Als de temperatuur weer stijgt gaat de beveiligingsklep weer dicht. Slim en effectief.

Optimale bescherming

Voor een optimale bescherming is het advies om de ProFreeze zowel in de aanvoer- als in de retourleiding te plaatsen. Nodig om al het water uit de leidingen te krijgen. Verder mag de beveiligingsklep nooit worden geïsoleerd en is het belangrijk dat het systeem altijd onder druk blijft. Dat is mogelijk met behulp van het automatische vulventiel van ProTherm. De vorstbeveiligingskleppen moeten worden geplaatst op de plek waar de laagste temperatuur wordt bereikt als de warmtepomp niet of niet goed functioneert. Een speciale afdichtingsring voorkomt dat vuil afkomstig uit het systeemwater zich in de leidingen kan afzetten.

De ProFreeze: een slimme, betaalbare manier om ijsvorming voor te zijn. Vermijd schade. Voorkomen is beter dan bevriezen!

Bekijk het assortiment