Productnieuws

Ideale warmtepomp voor renovatieprojecten

Sinds 1 februari 2022 is het verplicht om bij een grondige verbouwing (als meer dan 25% van de oppervlakte van de gebouwschil verandert) meteen duurzaamheidsmaatregelen te nemen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het installeren van een warmtepomp, plaatsen van zonnepanelen en het beter isoleren van de woning. De Panasonic Aquarea L-serie warmtepompen met het natuurlijke koudemiddel R290 is de ideale warmtepomp voor dit soort renovatieprojecten en biedt nog veel meer voordelen.

Bestaande leidingen en radiatoren

De nieuwe warmtepompserie is ontworpen om de eigenschappen van het R290-koudemiddel maximaal te benutten. Daardoor is een cv-aanvoertemperatuur tot 75 °C mogelijk, zelfs met een buitentemperatuur van -10 °C. Het is daarom bijzonder geschikt voor renovatieprojecten waarbij een hoge temperatuur vereist is voor radiatoren. Het systeem kan gebruikmaken van de bestaande leidingen en radiatoren in de woning, waardoor verduurzamen zonder ingrijpende aanpassingen of verbouwing mogelijk is.

Vele plaatsingsmogelijkheden

Net als de binnenunits zijn de stille buitenunits ontworpen om op te gaan in de omgeving. Het innovatieve, geheel nieuwe design van de antracietkleurige buitenunits maakt dat deze vrijwel overal kunnen worden geplaatst zonder op te vallen. Bovendien heeft de binnenunit van het Bi-Bloc-model dezelfde afmeting als een gemiddelde cv-ketel, wat ook weer meer plaatsingsmogelijkheden biedt.

Direct aansluiten op zonnepanelen

Met behulp van een extra printplaat (CZ-NS5P) kunnen zonnepanelen eenvoudig worden verbonden met de Aquarea-warmtepomp. De energie die door de zonnepanelen wordt opgewekt, wordt zo direct gebruikt voor verwarmen, koelen en de productie van warm tapwater. Met een aantal optionele accessoires zijn ook extra regelfuncties mogelijk, zoals de regeling van het verbruik van zonne-energie.

Eenvoudig te installeren

Bij het installeren van een warmtepomp komt iets meer kijken dan bij een reguliere cv-ketel. Een installateur is daardoor meer uren kwijt per installatie, met als gevolg minder geïnstalleerde warmtepompen dan gewenst en hogere kosten voor de klant. Bij de Aquarea L-serie gaat het installeren een stuk sneller. Het natuurlijke koudemiddel R290, oftewel propaan, dat het systeem gebruikt is geen f-gas, met alle voordelen van dien. Daarnaast maakt het gebruik van slechts twee leidingen, waardoor het eenvoudig aan te sluiten is. Kortom, een win-win voor zowel installateur als klant.

Bekijk het assortiment