Productnieuws

Jouw verwarmingsinstallatie optimaliseren en beschermen?

SENTINEL reinigt, beschermt en onderhoudt cv-installaties welke werken op gas en/of warmtepomp (ook hybride). Zo voorkom je energieverlies en defecten welke veroorzaakt worden door corrosie en kalk. Door het systeem te reinigen en behandelen kun je tot wel 15% aan energiekosten besparen.

SENTINEL is een bedrijf met een duidelijk doel: zij biedt waterbehandelingsproducten en -diensten aan die de beste levenslange bescherming bieden voor verwarmings- en warmwater systemen. Vanaf 2021 is SENTINEL eigendom van Aalberts N.V., en maakt deel uit van de cluster hydronic flow control.

Het SENTINEL systeem

Levenslange bescherming voor verwarmings- en warmtewisselsystemen met het beste resultaat door een proces van Schoonmaken, Beschermen en Onderhouden.

  1. Schoonmaken ter voorbereiding van betere prestaties.

Door een oud systeem schoon te maken, zal de opbouw van slib verwijderen, waardoor de efficiëntie van het systeem verbeterd wordt en er wordt bijgedragen aan een besparing op de energiekosten. SENTINEL X400 EN X800 reinigt alle CV- en warmtepompinstallaties.

  1. Beschermen om de levensduur en efficiëntie te verbeteren.

Na reiniging is het belangrijk om jouw systeem te beschermen tegen terugkerende kalkaanslag, corrosie en ophoping van slib. Sentinel VORTEX in combinatie met X100 biedt bescherming voor alle cv-systemen tegen kalkaanslag en corrosie. De filter i.c.m. de waterbehandeling zal schade en energieverlies voorkomen in zowel HR als warmtepompinstallaties.

  1. Onderhouden om blijvende bescherming te garanderen.

Het is belangrijk te zorgen dat als een systeem eenmaal is gereinigd en beschermd, het jaarlijks wordt onderhouden.

Bekijk het assortiment