Productnieuws

Kan een klimaatsysteem echt energie-efficiënt zijn?

De druk om meer energie te besparen neemt steeds meer toe. Maar kan dat wel met een klimaatsysteem en hoe maak je dat dan energie-efficiënt? Het eenvoudige antwoord is "Ja, dat kan!". Hoe? Dat vertellen wij je graag!

Gezond en energie-efficiënt

Wij besteden gemiddeld maar liefst 80% van onze tijd binnen. Een gezond binnenklimaat is daarom van groot belang voor het creëren van een ideale woon- en werkplek. Maar kan een gezond binnenklimaat samengaan met energie-efficiëntie? Ja, zeker als er gebruik gemaakt wordt van het voorgeïsoleerde koelleidingsysteem COOL-FIT van GF Piping Systems.

Drie uitdagingen

Als het gaat om energie-efficiëntie, dan spelen drie factoren een belangrijke rol. Dat is de prestatiecoëfficiënt van het koelsysteem, de warmteoverdracht in de luchtkoeler en de efficiëntie van het koelleidingsysteem.

Eén oplossing

Het volledig voorgeïsoleerd, kunststof koelleidingsysteem COOL-FIT biedt de juiste oplossing. Zo heeft dit systeem een zeer glad intern buisoppervlak waardoor het drukverlies tot een minimum beperkt wordt. Hierdoor is er minder energie nodig om effectief te koelen. Maar ook de isolatielaag speelt een heel belangrijke rol. De isolatielaag is gemaakt van een hoogwaardig foam waardoor deze veel beter isoleert. Er ontsnapt dus minder koude dan bij traditionele systemen. De combinatie van de gladde buis en een hoogwaardige isolatie zorgt tot wel 30% minder energieverlies.

Ook energie besparen?

Georg Fischer N.V. geeft je graag vrijblijvend advies hoe ook jij energie kunt besparen met een kwalitatief klimaatsysteem. Wil je alvast een voorproefje zien? Ga dan naar www.cool-fit.nl!