Productnieuws

Koelen in de zomer, verwarmen in de winter

Een warmtepomp is niet meer weg te denken als alternatief voor de bestaande gasgestookte cv-ketel. Daarnaast zorgt deze niet alleen voor warmte op koudere dagen, het koelt de woning als het buiten warm is.

Standaard voorzien van koelmodus

Naast verwarmen willen steeds meer huiseigenaren tijdens warmere zomers ook hun woning van koeling voorzien. De keuze voor een airco-installatie ligt daarbij voor de hand, maar in veel gevallen is een lucht-water warmtepomp een interessantere keuze. Zeker als er al plannen zijn om te investeren in een warmtepomp. Daarmee kan zowel duurzaam worden verwarmd als gekoeld.

De Panasonic Aquarea warmtepompen zijn standaard voorzien van een koelmodus, waardoor een extra aankoop niet nodig is. Koeling is bij Panasonic namelijk een standaard ingebouwde optie, die alleen maar hoeft te worden geactiveerd bij de inbedrijfsstelling.

Eenvoudig realiseren tweezone-systeem

In koelmodus voorziet de Aquarea warmtepomp de vloerverwarming in de woning van water tot ongeveer 18 graden. Lager koelen is niet wenselijk, omdat dan condens op de vloer kan ontstaan. Met fancoil-units is het wel mogelijk om ‘door te koelen’ en ruimtes daarbij te ontvochtigen. Een combinatie van die twee afgiftesystemen kan ook worden gebruikt. Bij woningen met vloerverwarming op de begane grond en fancoilunits op de verdieping kunnen de fancoil-units worden voorzien van water van 7 graden, terwijl de watertemperatuur voor de vloerverwarming wordt gemengd tot 18 graden. Zo realiseer je dankzij de warmtepomp een tweezone-systeem met zone-afhankelijke koeling.

Bekijk het assortiment