Productnieuws

Koelkast, wasmachine, warmtepomp….

Panasonic heeft recent de All-in-One units van zijn nieuwste Aquarea L-generatie lucht-water warmtepompen geïntroduceerd. Deze compacte en eenvoudig te installeren systemen hebben een oppervlakte van slechts 598 x 600 mm. Het lage geluidsniveau van de units biedt meer plaatsingsmogelijkheden dan oudere generatie warmtepompen.

Door zijn afmeting kan de warmtepomp netjes worden opgesteld bij het andere witgoed zoals de koelkast of wasmachine. Dat vermindert de benodigde installatieruimte. Tevens biedt de beperkte hoogte en het robuuste chassis de mogelijkheid om bovenop de warmtepomp nog een ventilatie unit van Panasonic te plaatsen.

Zeer geschikt voor renovatieprojecten

Daarnaast maakt de L-generatie gebruik van het natuurlijke koudemiddel R290, oftewel propaan. Dat maakt een cv-aanvoertemperatuur tot 75°C mogelijk, zelfs met een buitentemperatuur van -10°C. Daardoor is deze warmtepomp een ideale vervanger van de cv-ketel, doordat het systeem gebruik kan maken van de bestaande leidingen en radiatoren in de woning. Dat maakt deze warmtepomp zeer geschikt voor renovatieprojecten.

Koeling standaard optie

Verder is bij de Panasonic Aquarea lucht-water warmtepomp koeling een standaard ingebouwde optie, die alleen maar hoeft te worden geactiveerd bij de inbedrijfsstelling. In koelmodus voorziet deze warmtepomp de vloerverwarming in de woning van water tot ongeveer 18 graden. Lager koelen is niet wenselijk, omdat dan condens op de vloer kan ontstaan. Met ventilatorconvectoren is het wel mogelijk om ‘door te koelen’ en ruimtes daarbij te ontvochtigen. Een combinatie van die twee afgiftesystemen is ook mogelijk.

Bekijk het assortiment