Productnieuws

Kogelafsluiter met filter/magneet geïntegreerd

De BallPro kogelafsluiter met filter (en magneet) is een compact en slim product voor eenvoudige installatie en onderhoud. Afsluiten, vuil en ijzerdeeltjes filteren in één product, een ideale combinatie om te besparen op producten en arbeid, Protherm heeft hiervoor het ideale product in het assortiment waarmee het allemaal kan in onze Ballpro filter serie.

De BallPro kogelafsluiters met filter kunnen worden toegepast in situaties waar de volume stroom afsluitbaar moet kunnen zijn. Bijvoorbeeld bij het aansluiten van een warmtepomp. Het grote voordeel van deze kogelkraan is het ingebouwde filter van 500 micron. Door deze dubbele functie kan er bespaard worden op het aantal componenten (bijvoorbeeld kogelkranen en losse filter) en op de arbeid. Deze filterkogelkranen zijn verkrijgbaar van 1/2” t/m 2” aansluitingen. De BallPro kogelafsluiters met filter kunnen in iedere gewenste positie geïnstalleerd worden. Er dient wel rekening gehouden te worden met de stromingsrichting, welke is aangegeven middels een pijl op de behuizing.

Daarnaast is er nog de uitvoering inclusief ingebouwde magneet , deze magneet van 12.000 gauss zorgt ervoor dat ijzerdeeltjes achterblijven aan de magneet.

Werking

De BallPro kogelkranen met filter werken hetzelfde als iedere andere 2 weg kogelkraan. De volume stroom kan onderbroken worden door de hendel 90 graden te verdraaien. Een tussen positie is uiteraard ook mogelijk. Zodra de volumestroom is onderbroken kan het deksel veilig worden opengedraaid, waarna het filter kan worden verwijderd en worden schoongemaakt. En dit kan allemaal zonder aftappen van de hele installatie. Bijkomend voordeel hiervan is dat er geen waterverlies in het systeem is, wat ook niet hoeft worden aangevuld na schoonmaken van het filter.

Voordelen:

  • één product met twee functies
  • Compacte inbouwmaat
  • eenvoudige installatie en onderhoud
  • weinig drukverlies
  • schoonmaken zonder aftappen
  • gunstige kvs-waarden
  • ook met magneet verkrijgbaar
  • geen verlies van water in het systeem bij schoonmaken van het filter
  • Waar normaliter 3 producten nodig zijn, 2 kogelkranen en 1 filter, kan nu worden volstaan met 1 product.

Code

RFC Code

Productomschrijving

1011.01401.000

OFS4769

Protherm/2”

1011.1402.000

OFS4770

Protherm/4”

1011.1403.000

OFS4771

Protherm”

1011.1404.000

OFS4772

Protherm1/4’


Bekijk het assortiment