Productnieuws

Luchtdicht & Licht: de EPS-geïsoleerde kanalen van Burgerhout

Burgerhout heeft het pakket geïsoleerde kanalen uitgebreid met een groen geproduceerde EPS-variant. Aangevuld met een serie nieuwe luchtdichte dakbeschotplaten is dit systeem zeer geschikt voor het aansluiten van de warmtepomp, WTW-installatie of het mechanische ventilatiesysteem.

Perfecte oplossing voor krappe installatieruimte

Het compleet nieuw ontwikkelde EPS-geïsoleerde kanalensysteem heeft naast 90° bochten ook specifieke 45° bochten. De nieuwe PP-verbindingsstukken zijn smaller waardoor het systeem strak tegen de muur of plafond gemonteerd kan worden. Dit biedt een perfecte oplossing voor krappe installaties waar weinig ruimte is voor goede geïsoleerde kanalen.

Het systeem is ook zeer geschikt voor het aansluiten van de warmtepomp, WTW-installatie of het mechanische ventilatiesysteem. De slimme constructie gecombineerd met de hoge isolatiewaarde voorkomt condens in en om het kanalensysteem en energieverlies van de ventilatielucht.

  • Een hoge isolatiewaarde gecombineerd met een goede verwerkbaarheid, uniek in zijn klasse.
  • Geschikt voor de ventilatie van woningen of kleine utiliteit.
  • Geschikt voor toepassing in kleinere ruimtes, ideaal voor de moderne bouw.
  • De nieuwe koppelstukken garanderen een luchtdichte verbinding tussen de  onderdelen.

Luchtdichte dakbeschotplaat

Het nieuwe programma luchtdichte dakbeschotplaten sluit naadloos aan bij het EPS-geïsoleerde kanalensysteem. Dit maakt het mogelijk om aan de strengste eisen voor het luchtdichtbouwen van passieve huizen te voldoen.

Het flexibele membraam voldoet aan de strengste luchtdichtheidsklasse voor het energiezuinig en luchtdicht bouwen. De robuuste stalen basisplaat zorgt voor een goede en betrouwbare verbinding met het dakbeschot. Door de slimme uitsparingen is het mogelijk om de montagebeugel van de dakdoorvoeren direct op de plaat te monteren.