Productnieuws

MaxiPro: De innovatieve persfitting voor airconditioning en koeltechniek

MaxiPro, de innovatieve persfitting voor airconditioning en koeltechniek blijft groeien in de Nederlandse markt sinds de lancering in 2016 dankzij de hulp van Rensa Verwarming & Ventilatie

MaxiPro is snel en eenvoudig te gebruiken en zorgt voor een veilige en permanente verbinding. In vergelijking met traditionele technieken verbetert het de productiviteit aanzienlijk door een korte installatietijd en een grotere werkflexibiliteit. 

Hoewel hardsolderen erkend wordt als de 'traditionele' verbindingstechniek voor HVAC-R toepassingen brengt het een brandrisico met zich mee, vooral wanneer het in krappe ruimtes wordt uitgevoerd.

Het is ook tijdrovend zodra een brandwacht nodig is én de installateur moet wachten tot elke verbinding is afgekoeld alvorens verder te gaan.

Gelukkig leidt de ontwikkeling van vlamvrije fittingen, zoals MaxiPro, tot een 'revolutie' waarbij steeds meer installateurs deze productieve en veilige technologie overnemen.

MaxiPro is speciaal ontworpen voor de hogere drukken met een maximale werkdruk van 48 bar bij 121°C  en voor een permanent bedrijfstemperatuurbereik van -40°C tot 121°C.

Als zuiver mechanische (3-punts) persverbinding is er geen brandgevaar zodat er geen brandwacht nodig is.

Je hoeft geen zware gasflessen te dragen en er is geen gevaar voor het milieu door soldeerdampen of verbindingsmaterialen zoals soldeer. Een stikstofspoeling tijdens het verbindingsproces is ook niet nodig.

Zodra de basisvoorbereiding is volbracht, duurt het 5 seconden om de verbinding te voltooien. Dit levert een hogere productiviteit op en geeft bestekschrijvers het vertrouwen dat projecten op tijd zullen worden afgerond.

Bekijk het assortiment