Productnieuws

Meer maatwerk, meer installatiegemak en meer keuzevrijheid!

We hebben geen glazen bol en je kunt niet in de toekomst kijken maar, als gezonde ondernemer, moet je uiteraard wel aan de toekomst denken. En als we het dan hebben over de ontwikkelingen van de warmtepomp, dan staat ons nog wel wat te wachten. De toekomst biedt vele kansen, op vele terreinen. Voor de fabrikant, voor de groothandel en voor de installateur. Deels zal dat gaan over de techniek, maar voor een belangrijk deel ook over de behuizing van de warmtepomp. Geluid, esthetica en zo zijn er wel meer zaken te bedenken. Uitdagingen genoeg.

Ontzorgen

Uitgangspunt is en blijft uiteraard de vraag uit de markt: hoe kan de installateur nog beter worden ontzorgd en waar worden de eindgebruikers/opdrachtgevers nog blijer van? Hoe kan het slimmer en efficiënter? Waar win je tijd zonder concessies te doen aan de kwaliteit? De ontwikkeling en het in 2018 op de markt brengen van de Delta-Discovery Air van Burgerhout (onderdeel van de M&G Group) laat zien hoe innoveren een dynamisch onderdeel van de bedrijfsvoering is. En dat daarbij de inbreng van de installateur en andere partijen onontbeerlijk is. De nieuwe generatie warmtepompbehuizingen van Burgerhout staan voor de deur. Nog meer maatwerk, nog meer installatiegemak en nog meer keuzevrijheid!

Nieuwe vragen

De Delta-Discovery Air is een robuuste en solide warmtepompbehuizing die inmiddels vier jaar op de markt is en op diverse daken in ons land is te zien. Prima geschikt voor woningen met een hellend dak, voor zowel monoblock als splitunit. Modulair op te bouwen en middels prefab, bijvoorbeeld via Rensa, in één beweging op het dak te plaatsen. Geen EPC-verlies en zeer weinig leidingwerk waardoor de efficiency van de warmtepomp verbetert. Een unieke oplossing gebaseerd op de marktvraag. Maar ja, de tijd staat natuurlijk niet stil en dus komen er nieuwe vragen. Over afmetingen, kleuren, materiaalkeuze, ontluchting, het inspectieluik … om maar eens een paar zaken te noemen. Meer keuzevrijheid bij het samenstellen van de beste oplossing. De installateurs en de projectontwikkelaars vragen er om. Bij Burgerhout wordt heel goed geluisterd naar de markt en wordt niet alleen ingespeeld op de veranderende vraag: Burgerhout komt met concrete aanpassingen en verbeteringen. Nog slimmer en nog efficiënter.

Aanpassingen en verbeteringen

Ter illustratie een paar voorbeelden van aanpassingen en verbeteringen van de Delta-Discovery Air.

Vanaf begin volgend jaar kan de Delta-Discovery Air in meerdere afmetingen worden geleverd, afmetingen die nog beter zijn afgestemd op het formaat van de warmtepomp die wordt geplaatst. Verder kan de opdrachtgever kiezen uit diverse kleuren. Voor de installateur een keuze uit diverse opties: wel of geen rioolbeluchting, wel of geen WTW-aansluiting en wel of geen inspectieluik. En over innovaties gesproken: wat te denken van het op de VSK geïntroduceerde WindShield. Het WindShield (gepatenteerd) is een licht gebogen plaat die aan de buitenzijde van de Delta-Discovery Air wordt gemonteerd en nadelige effecten van de wind op de warmtepomp wegneemt. De voordelen zijn evident maar je moet het maar wel even bedenken!

Altijd een passende oplossing

Het beeld is duidelijk: voor iedere warmtepomp op een schuin dak is er een passende oplossing als het gaat om de behuizing en daarbij zal de vraag om maatwerk, installatiegemak en keuzevrijheid alleen maar toenemen. Burgerhout werkt hard om aan die vraag te kunnen voldoen. Dat gebeurt uiteraard niet alleen door goed naar de markt te luisteren, maar ook door met partijen zoals Rensa samen te werken. Partijen die ieder op grond van hun eigen discipline, marktkennis en jarenlange expertise een waardevolle bijdrage leven aan het verder ontzorgen van de installateur. Partijen die innoveren niet als loze kreet hanteren maar innoveren met hoofdletters schrijven.    

Bekijk het assortiment