Productnieuws

Milieubewust koelen én verwarmen met Strada Hybrid

Aardgas verdwijnt steeds meer uit woningen. Bij nieuwbouwwoningen wordt er al gekozen voor duurzame warmteopwekkers die niet meer op gas werken, zoals een all-electric warmtepomp of een groen warmtenet. Ook bij duurzame renovaties of verbouwingen, wordt steeds vaker gekozen voor een (hybride) warmtepomp. Om de warmteopwekker optimaal te laten werken en nog meer energie te besparen, kan ook het afgiftesysteem vervangen worden. Met Jaga kan iedere ruimte krachtig en snel verwarmd worden op zeer lage watertemperaturen én kan er optioneel niet-condenserend gekoeld worden. 

Strada Hybrid

De Strada Hybrid is de ideale combinatie met een warmtepomp voor een duurzame installatie. Zowel bij niet-condenserend koelen (light cooling) als bij verwarmen levert deze radiator van Jaga Climate Designers de hoogste afgifte, door toepassing van het Dynamic Boost Hybrid (DBH-)systeem. Het toestel is voorzien van een automatische sturing met sensoren, zodat telkens de juiste werkingsstand geactiveerd wordt en je in ieder seizoen verzekerd bent van een optimaal binnenklimaat.

DBH-systeem

Om het bij lage watertemperaturen nog behaaglijk warm te krijgen zijn in principe veel grotere radiatoren noodzakelijk. Dankzij het DBH-systeem van Jaga kunnen ook compactere modellen verwarmen op lage watertemperaturen. DB staat voor Dynamic Boost, waardoor de radiator niet groter hoeft in combinatie met een warmtepomp. Het DBH-systeem vergroot de afgifte enorm. De H van Hybrid staat door de dubbele werking, zowel bij koelen als verwarmen levert DBH de hoogste afgifte.

Future proof: Spreid de investering

Nog geen warmtepompinstallatie? Jaga Hybrid radiatoren laten óók HR-ketels op hun laagste watertemperatuur werken en dus op hun hoogste rendement behalen. Door enkel de vervanging van radiatoren wordt direct op de energierekening bespaard en is de installatie klaar voor een toekomst zonder CO2-uitstoot en CV-ketel. Op elk gewenst moment kan er worden omgeschakeld naar een installatie met een warmtepomp. Dit kan dan zonder ingrijpende verbouwing. Er hoeft niets aan de radiatoren, de warmtedistributie of de leidingen te worden gewijzigd.

Bekijk het assortiment