Productnieuws

Nefit Bosch komt met nieuwe warmtepompen

Meer keuze, betere beschikbaarheid

Met de uitbreiding dit najaar van twee nieuwe series maakt Nefit Bosch het programma lucht/waterwarmtepompen onder de merknaam Bosch compleet en voert het de aantallen warmtepompen aanzienlijk op. De nieuwe generatie Bosch warmtepompen en de bekende Nefit EnviLine blijven voorlopig naast elkaar bestaan. De belangrijkste prioriteit is immers om alle leveringsissues op te lossen en hoe meer keuze, hoe meer mogelijkheden.

De voordelen van propaan

De Compress 5800i AW is de eerste van een reeks nieuwe warmtepompen van Nefit Bosch die gebruikmaken van propaan (R290). Naast een veel geringere impact op milieu en klimaat, maakt R290 hoge aanvoertemperaturen mogelijk tot maximaal 75°C. De warmtepomp is dan ook geschikt is voor zowel nieuwbouw als bestaande verwarmingssystemen met conventionele radiatoren. De Compress 5800i AW-serie omvat twee typen buitenunits in vijf vermogensklassen van 4 tot 12 kW en is meteen ook de stilste warmtepomp van Nefit Bosch. Alle varianten hebben een energielabel A+++ en een hoge COP, tot 4,85 bij A7/W35.

Geen binnenunit

De nieuwe Bosch Compress 2000 AWF voor het basis prijssegment is van het type full monoblock. Alle hydraulische componenten zijn geïntegreerd in de buitenunit dat daarmee alle functies vervult: verwarmen, koelen en eventueel warmwaterbereiding. Dat betekent installatiegemak en tijdwinst. Dankzij de compacte afmetingen en een relatief laag gewicht zijn de Bosch Compress 2000 buitenunits eenvoudig te installeren met een gering ruimtebeslag. Daarbij kent deze nieuwe serie een groot toepassingsgebied dankzij de brede vermogensrange van 4 tot 30 kW en cascademogelijkheden. De energie-efficiëntie van de Compress 2000 is hoog, met een SCOP tot 5,22 en een energielabel tot A+++.