Productnieuws

Nieuw: Bosch Compress 2000 full monoblock warmtepompen

Bosch Compress 2000 AWF: Praktische oplossing tegen concurrerende prijs

De Compress 2000 AWF biedt door de brede vermogensrange, van 4 tot 30 kW en zelfs tot 180 kW in cascade, een passende oplossing voor elke situatie. Deze nieuwe serie warmtepompen is van het type full-monoblock. Dit kosten- en ruimtebesparende concept kent enkel een buitendeel waarin alle warmtepompcomponenten zijn geïntegreerd. In hybride installaties kan de Compress 2000 AWF warmtepomp worden gecombineerd met vrijwel alle cv-ketels. Voorzien van het als accessoire verkrijgbare elektrische element, kan de warmtepomp alle functies, verwarmen, koelen en warmwaterbereiding, zelfstandig vervullen.

SCOP tot 5,15

De Compress 2000 AWF is ontworpen om hoge rendementen te bieden, zelfs in de koudste klimaten, met een SCOP tot 5,15 en energieklassen tot A+++. De warmtepomp maakt hoge aanvoertemperaturen mogelijk tot 65°C. De koelfunctie van de warmtepomp kan buitentemperaturen tot +46°C aan, met een EER tot 5,5 bij A35/W18. Het geoptimaliseerde profiel van de ventilatoren zorgt niet alleen voor een hoge efficiëntie, maar ook voor stille werking. Zo is het geluidsdrukniveau van de 4 kW-variant slechts 41 dB(A) in de stilste modus.

Ruimte-  en tijdbesparend

Het ontbreken van een binnenunit betekent installatiegemak en tijdsbesparing voor de installateur. Bovendien is voor het werken met deze warmtepomp geen F-gassencertificering nodig. De warmtepomp kan worden toegepast bij vloerverwarming, ventilatorconvectoren en – dankzij de hoge aanvoertemperaturen – ook bij bestaande radiatorsystemen.


Bekijk het assortiment