Productnieuws

Nieuw: Bosch Compress 5800i AW warmtepomp op propaan

Nefit Bosch introduceert de Compress 5800i AW: een compleet nieuwe range monoblock warmtepompen op basis van gebruik van het natuurlijke koudemiddel R290, oftewel propaan. Belangrijkste pluspunten: hoge aanvoertemperaturen en super stil.

De Compress 5800i AW, in eerst instantie in all-electric uitvoering en later ook als hybride, wordt het nieuwe topmodel van Nefit Bosch. De toepassing van propaan - waarvan het circuit van de warmtepomp minder dan een kilogram bevat - kent een aardopwarmingsvermogen (Global Warming Potential) van slechts 6. Dat is vele malen lager dan dat van de tot nu toe gangbare koudemiddelen.

Hoge aanvoertemperatuur

Naast een veel geringere impact op milieu en klimaat, heeft R290 nog een groot voordeel: het maakt hoge aanvoertemperaturen mogelijk. Voor de Compress 5800i AW is de maximale aanvoertemperatuur 75°C. De warmtepomp is dan ook geschikt is voor zowel nieuwbouw, als bestaande verwarmingssystemen met conventionele radiatoren. De Compress 5800i AW kan warm tapwater leveren tot 75°C.

Stiller dan de stilste

De Compress 5800i AW wordt ook meteen de stilste warmtepomp van Nefit Bosch. Op een afstand van drie meter bedraagt het geluidsdrukniveau van de 5 kW-variant slechts 28,5 dB(A), zo goed als onhoorbaar. Daarmee is de nieuwe lijn nog stiller dan de tot nu toe stilste warmtepomp van Nefit Bosch, de Compress 7400i.

BENG/NTA8800-proof

De Compress 5800i AW-serie omvat twee typen buitenunits in vijf vermogensklassen van 4 tot 12 kW. Alle varianten hebben een energielabel A+++ en een hoge COP, tot 4,85 bij A7/W35. Qua binnenunit kan worden gekozen voor een compacte wandhangende uitvoering of een Tower-variant met onder andere een geïntegreerde warmwatervoorraad. 

Installatievriendelijk

Installateurs hebben geen F-gassencertificering nodig om Compress 5800i AW  units te installeren. De buitenunits zijn vrij te plaatsen tot 25 meter afstand van de binnenunit. Middels een optionele internetmodule kan de binnenunit worden verbonden met het Internet. Bediening en beheer op afstand zijn mogelijk via het installateursplatform van Nefit Bosch, HomeCom Pro.

Meer keuze, betere beschikbaarheid

Met deze uitbreiding maar ook andere maatregelen voert Nefit Bosch de aantallen warmtepompen aanzienlijk op. De nieuwe generatie Bosch warmtepompen en de bekende Nefit EnviLine blijven naast elkaar bestaan. Hoe meer keuze, hoe meer mogelijkheden. En alle Nefit en Bosch warmtepompen zijn volop beschikbaar en snel leverbaar via Rensa.

Bekijk het assortiment