Productnieuws

Nieuw: Split lucht-waterwarmtepomp aroTHERM pure

Vanaf juli verkrijgbaar: de Vaillant aroTHERM pure, het ideale instapsysteem voor installateurs die op zoek zijn naar een compacte en efficiënte warmtepomp. Deze krachtige lucht-waterwarmtepomp is gemakkelijk te installeren en voorzien van R32 split technologie.

Compact en zeer efficiënt

Het compacte formaat van de aroTHERM pure, in combinatie met het lage gewicht van het systeem, maakt dat deze zeer gemakkelijk is te installeren en maar weinig ruimte nodig heeft. Het product werkt tot -25°C buitentemperatuur voor verwarming en tot +48°C voor koeling. De aroTHERM pure heeft het hoogst haalbare energielabel A+++ voor verwarming en met een COP (= efficiëntie van een warmtepomp) van maximaal 5,3 (A7/W35) is het systeem uiterst energiezuinig. Bovendien komt de aroTHERM pure in aanmerking voor subsidies.

Zeer betrouwbaar

De buitenunit van de aroTHERM pure heeft geen watervoerende delen in de buitenlucht die mogelijk zouden kunnen bevriezen, wat betekent dat deze dus ook niet warm hoeft worden gehouden als het systeem uit staat. De warmtepomp met split techniek maakt gebruik van koudemiddel R32 met een lage GWP van 675.

De verdamper van de buitenunit is voorzien van een coating die zorgt voor een hoge weerstand tegen omgevingsinvloeden en bovendien ook zoutbestendig is (ISO 12944-6), wat dit model uitermate geschikt maakt voor installatie in de kustgebieden.

Lage installatiekosten

De aroTHERM pure is inzetbaar voor hybride of all-electric gebruik, met of zonder geïntegreerde boiler. Het systeem is snel en gemakkelijk te installeren door de plug & play aansluitingen, en is voorgevuld tot 10 meter afstand tussen buiten- en binnenunit.

Nieuwbouw en renovatie

De aroTHERM pure heeft een aanvoertemperatuur tot 60°C, wat het systeem uitermate geschikt maakt voor verwarmen en koelen bij zowel nieuwbouw als renovatie. Indien de binnenunit is voorzien van een elektrisch element is tapwaterbereiding, centrale verwarming of dekvloerdroging mogelijk zonder installatie van buitenunit.

Productinformatie

  • Energielabel: A+++
  • COP: tot 5,3
  • EER: tot 5,0
  • Formaat (hxbxd): 700 x 975 x 400 mm
  • Vermogensbereik: 4 – 10kW

Meer informatie: www.vaillant.nl

Bekijk het assortiment