Productnieuws

Nieuw: Ventus – geïsoleerde dakdoorvoeren

Strak afgewerkt op het dak zorgt de Ventus voor een optimale aan- en afvoer van ventilatielucht.

De nieuwe Ventus dakdoorvoeren zorgen ervoor dat isolatiewaarden van het dak behouden blijven. Daarnaast onderscheidt de Ventus dakdoorvoer zich door het installatiegemak. Slechts een minimale dakdoorbreking is nodig, het maken van de dakdoorbreking is gemakkelijker en door de haakse dakdoorvoer kunnen leidingen direct langs het dakbeschot worden gemonteerd.

Universele aan- en afvoer van ventilatielucht

Er is geen excuus meer voor ventilatieafvoeren die uit het lood staan. De nieuwe Ventus dakdoorvoeren zijn zowel voor hellende als platte daken beschikbaar en hebben een unieke en eenvoudige instellingsmethodiek, wat ervoor zorgt dat je de doorvoer en kap altijd loodrecht plaatst. Bovendien wordt de Ventus geleverd in alle gangbare kanaalmaten (150, 160, 180 en 200 mm) en is het een complete oplossing inclusief indekdeel en glijschaal of plakplaat. Daarnaast sluiten de Ventus dakdoorvoeren naadloos aan op het Ubbink Aerfoam geïsoleerd leidingsysteem.

Aerfoam – geïsoleerd leidingsysteem

Het Aerfoam geïsoleerd leidingsysteem is een tijdbesparende oplossing die voldoet aan de hoogste eisen. Aerfoam voorkomt condensatie van de ventilatiekanalen tussen de dakdoorvoer en de WTW-unit of warmtepomp. Bij deze kanalen - die je normaal moet na-isoleren - bewijst Aerfoam zijn waarde.

Daarnaast wordt het duurzaam vervaardigd. Aerfoam is bio based en heeft een non carbon footprint. Door het lichte gewicht, de flexibiliteit en het braamloos inkorten is Aerfoam een plezier om mee te werken en tijdbesparend.

Het Aerfoam assortiment bestaat uit een compleet programma geïsoleerde kanalen, bochten, T-stukken, koppelstukken en wandbeugels. Aerfoam is leverbaar in de diameters 125, 150, 160, 180mm, maar onlangs is het assortiment uitgebreid met de maat 200mm. Door het toevoegen van deze extra maat is Aerfoam ook geschikt voor grotere WTW-toestellen en ventilatiewarmtepompen.

Denk Smart, voor je start!

Kwaliteit en snelheid verenigen is geen eenvoudige opgave. Dat beseffen we ons terdege bij Ubbink. Ook wij zien hoe groot de werkdruk is, maar je staat er niet alleen voor.

Vanaf de voorbereiding tot de oplevering helpen we je. Met slimme producten, door je van alle informatie te voorzien, met handige montage video’s en door checklists aan te bieden.

Meer informatie?

Kijk dan op onze website:
www.ubbink.nl/ventus
www.ubbink.nl/aerfoam