Productnieuws

Nieuw in ons assortiment: De Ajax M2 brandslanghaspel

De Ajax M2 brandslanghaspel heeft het vertrouwde Ajax design met strakke, gladde rode haspelbladen. En het gemak van een separaat geleverde trommel waarmee je beschadiging bij de installatie kan voorkomen. Ook is een montageset beschikbaar voor een snelle een eenvoudige montage. De nieuwe functionaliteiten zijn vooral zichtbaar in het binnenwerk van deze M2 brandslanghaspel.

Bij de ontwikkeling van de Ajax M2 brandslanghaspel is veel aandacht besteed aan veiligheid, betrouwbaarheid, bedieningsgemak en de bluscapaciteit. De nieuwe Ajax M2 brandslanghaspel met handbediende afsluiter is strak en eigentijds vormgegeven en is leverbaar voor vaste en zwenkbare montage. Er is keuze uit verschillende inbouwdieptes en bladdiameters.


Het binnenwerk van de M2 brandslanghaspel kenmerkt zich door enkele nieuwe functionaliteiten.Zo wordt het invoerstuk van het haspel compleet met O-ringen geleverd. Hierdoor is het direct van een vaste naar een flexibele aansluiting om te bouwen. Ook is de standaard bijgeleverde vaste aanvoerpijp 1-op-1 te vervangen door de flexibele aanvoerslang. Beiden hebben een O-ring afdichting en worden direct in het invoerstuk gedraaid.

Alle nieuwe Ajax M2 haspels zijn direct in de bestaande brandslanghaspelkasten te monteren. De flexibele aansluiting is te gebruiken in combinatie met de vernieuwde zwenkarm waar het invoerstuk direct op gemonteerd wordt. Bovendien is de rem op de trommel een centrale bout van 19 mm. Samen met de achterliggende ring, met nokken, zorgt dit voor een snelle afstelling van de trommel.
 

Bekijk het assortiment