Productnieuws

Nieuwe regeling voor SiBoost Smart Helix EXCEL boosters voor meer prestatie

Energiekosten besparen in plaats van zinloos overdruk opbouwen – dat was het doel bij de ontwikkeling van ‘p-v-synchro'. Deze nieuwe regelingswijze is een belangrijke stap voor energie-efficiëntie volgens de Energie-Efficiëntie-Index (EEI). Deze voorkomt ongunstige bedrijfscondities terwijl de energie-efficiëntie van het totale systeem geoptimaliseerd wordt.

SiBoost Smart Helix EXCEL, efficiëntie en krachtige prestaties

Met twee tot vier drukverhogingspompen biedt de SiBoost Smart Helix EXCEL bij uitstek de oplossing voor watervoorziening en vraaggestuurde druklevering binnen utiliteit en industrie. Oncomfortabele fluctuaties in waterafname moeten opgevangen worden. De pompmotoren voldoen aan de hoogstgeldende energie-efficiëntieklasse terwijl ook de elektronische en hydraulische onderdelen aan alle strenge geldende eisen voldoen.

Tot wel 70 procent besparen met de Wilo-SiBoost Smart Helix EXCEL

Op elke pomp is een geregelde, hoogefficiënte IE5-EC-motor geïnstalleerd. Afhankelijk van het pomptype bedraagt de capaciteit 4, 6, 10 of 16 m³/h. Motorfrequenties  kunnen eenvoudig worden aangepast. Hetgeen resulteert in een elektrische besparing die kan oplopen tot wel 70 procent vergeleken met conventionele, ongeregelde pompen. Daarmee bedraagt de terugverdientijd van een tweepompsinstallatie slechts twee jaar.

Nieuwe regelingswijze voor meer prestatie

De nieuwe regelingswijze p-v-synchro is nu toegevoegd. Deze zorgt ervoor dat bij kleine doorstroomhoeveelheid de lagere wrijvingsverliezen in de leiding door een lager hydraulisch vermogen worden gecompenseerd. In plaats van een horizontale perskromme beweegt het systeem zich afhankelijk van de doorstroomhoeveelheid over een drukvariabele lijn. De stijging hiervan kan in de regeling worden ingesteld. Hiertoe wordt de ingestelde drukwaarde bij nul-afname vergeleken met de instelwaarde bij nominale afname. De nieuwe modus is standaard ingebouwd bij alle Wilo-SiBoost-Smart boosters. De regelmodus bestaat uit twee onderdelen: de p-v-regeling en het synchroonbedrijf. Het nieuwe synchroonbedrijf is, in meerpompsinstallaties, met de regelingswijze p-v geïntegreerd.