Productnieuws

Nieuwe warmtepompen met veel ‘power’

Een nieuwe serie warmtepompen met veel power komt van Nefit Bosch: de Compress 3000i AWP met maar liefst 80 varianten. Later dit jaar komen er nog meer nieuwe warmtepompen, waarmee het programma van Nefit Bosch volledig vernieuwd is.

Compress 3000 AWP voor middelgrote en grote vermogens.   

Voor installateurs die werkzaam zijn in het zakelijke segment, kunnen met de nieuwe  Compress 3000 AWP warmtepompen van Nefit Bosch schaalbare oplossingen bieden voor zowel nieuwbouw, als voor verduurzaming. De omvangrijke serie lucht/waterwarmtepompen (‘AWP’ staat voor air-water power) met maar liefst 80 varianten maakt zowel all-electric, als hybride oplossingen mogelijk. De nieuwe warmtepompen zijn bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld gestapelde woningbouw, kantoren, winkel- en bedrijfsruimtes en zorginstellingen.

Vermogen tot 1.440 kW

In vermogens van 16 tot en met 89 kW in tal van configuraties bied je met de Compress 3000 AWP een oplossing op maat in het zakelijke segment voor kleine en middelgrote vermogens. In totaal zijn 80 varianten leverbaar in 10 vermogensklassen. Tot 16 units kunnen in cascade worden opgesteld, goed voor een maximaal vermogen van maar liefst 1.440 kW! De warmtepomp heeft een SCOP tot 4,41 en energie-efficiëntieklasse A++. De hoge aanvoertemperatuur tot 60°C biedt flexibiliteit bij verduurzamingsprojecten, zowel gasloos, als hybride.

Volledig vernieuwd warmtepompprogramma

Naast de Compress 3000 AWP, was er al de Bosch Compress 5000 AW warmtepompen voor de grote vermogensvraag tot 150 kW. Nefit Bosch is bezig met een flinke uitbreiding van het warmtepompprogramma. Vorig jaar introduceerde het een serie nieuwe Split warmtepompen, Compress 3400i. In de tweede helft van 2023 komt hier een nieuwe lijn Monoblock warmtepompen met een natuurlijk koudemiddel bij, Compress 5800i. Daarmee is het programma volledig vernieuwd.

Bekijk het assortiment