Productnieuws

Ontdek de mogelijkheden van koelen en verwarmen met ventilatie

Met Zehnder ClimateSwitch gaan de seizoenen geruisloos in elkaar over. De ventilatietechniek van Zehnder koelt én verwarmt intuïtief. Op het juiste moment, altijd met verse buitenlucht. Aangenaam in de zomer, comfortabel in de winter.

Schone lucht voor elk (t)huis

Zehnder ClimateSwitch brengt verse lucht in huis. Filtert ongezonde deeltjes en zorgt voor een perfecte temperatuur en luchtvochtigheid. En dat merk je! Want waar de zomers warmer worden en onze huizen steeds beter geïsoleerd, is oververhitting in huis een groeiend probleem. Een ventilatiesysteem met ClimateSwitch geeft (verse) lucht. Koel, comfortabel en gezond. Zo is én blijft het aangenaam in huis. Het hele jaar gezond. Ontdek de mogelijkheden van koelen en verwarmen met ventilatie.  

Ontmoet ComfoClime en ThermalShield

Met dit gouden duo haal je écht alles uit jouw ventilatiesysteem. De warmtepomp ComfoClime zorgt - met verse lucht - voor extra koelte of warmte. Het geïsoleerde systeem ThermalShield verdeelt het efficiënt over de woning. Perfecte temperaturen, precies waar je het nodig hebt.

Voldoe aan BENG met ClimateSwitch

Balansventilatie met add-ons van ClimateSwitch scoort daarnaast goed op wet- en regelgeving. Denk aan de BENG of het Bouwbesluit. Waaronder ook TO-juli, die bepaalt hoe warm het in huis mag worden. Met ventilatie van ClimateSwitch behaal je jouw doelen.

Creëer jouw eigen perfecte binnenklimaat

De basis van ClimateSwitch is balansventilatie, en die upgrade je eenvoudig met add-ons. Je start met een sterke basis van balansventilatie, die al standaard met slimme technieken (zoals een bypass en enthalpiewisselaar) wordt geleverd. Voeg dan naar behoefte add-ons (ComfoClime, Comfopost of ComfoFond-L Q) toe voor meer koelte, extra warmte of maximale efficiëntie. Daarna maakt je het ventilatiesysteem compleet met een energiezuinig luchtverdeelsysteem.

Meer weten? Check dan de volgende stappen. 

Stap 1 | Start met balansventilatie met daarin:

Koudeterugwinning: Win koelte en warmte terug met jouw ventilatiesysteem. De oplossing voor energie-efficiëntie en comfort.

Bypass: De intelligente regeling constateert welk seizoen het is en schakelt tussen koelte of warmteterugwinning.

Enthalpiewisselaar: Warmteterugwinning en vochtterugwinning, zonder verontreinigingen in de toevoerlucht.

Stap 2 | Voeg één of meer add-ons toe voor extra comfort

ComfoClime: Maximaal wooncomfort door koeling en verwarming met verse lucht.

ComfoPost: Koeling en ontvochtiging van gefilterde lucht via jouw wtw-systeem, met behulp van een warmtepomp.

ComfoFond-L Q: Combineer met een aardwarmtewisselaar en gebruik hernieuwbare energie uit de grond voor maximaal comfort en hoog rendement.

Stap 3 | Perfectioneer jouw balansventilatiesysteem

ThermalShield: Geef jouw systeem een boost en maak het af met dit luchtverdeelsysteem. ThermalShield verdeelt de verwarmde of gekoelde lucht moeiteloos over de kamers door haar geïsoleerde kanalen.

Bekijk het assortiment