Productnieuws

Ontmoet de opvolger van de RA2980: de nieuwe Aveo™ radiatorthermostaat

Vanwege het design, de click-bevestiging en betrouwbaarheid, kiest de A-installateur vaak bewust voor Danfoss radiatorthermostaten. Met de nieuwe AveoTM en ReactTM biedt Danfoss deze installateur meerwaarde.

Een luxueuze gebruikservaring

Door het minimalistische ontwerp heeft de Aveo™ een luxe uitstraling gekregen. Uniek aan de AveoTM, is de tactile feedback. De klant voelt en hoort iedere verstelling van een halve graad. Dit zorgt niet alleen voor een betere bedieningsbeleving van het product, maar biedt ook hulp voor blinden en slechtzienden. Op stand 3 (20°C) is een voelbare markering aangebracht.    

Maximale energieprestatie EPBD

Radiatorthermostaten worden in de berekeningen van de energieprestatie beoordeeld op hun regelnauwkeurigheid (CA-waarde). Zowel de nieuwe gasgevulde Aveo™ als de vloeistofgevulde React™ voldoen aan de hoogste CA-waarde van 0,2K. De Aveo™ scoort binnen deze klasse dankzij de gasvulling extra goed, waardoor een extra 2% energiewinst te behalen is.

Een uitkomst voor iedere toepassing

De keuze tussen de AveoTM en ReactTM baseert u op de toepassing en functionaliteit van het product. Zo kent de AveoTM een uitvoering waarvan de instelschaal niet verder gaat dan 20°C (stand 3). Voor heavy-duty toepassingen zoals scholen is er ook een AveoTM met pantserkap. Door zijn lage prijs is de ReactTM juist ideaal voor renovatieprojecten.

Een CO2-neutrale productie

De Danfoss AveoTM en ReactTM radiatorthermostaten worden gefabriceerd in een nieuwe fabriek die binnen een paar jaar CO2-neutraal zal draaien. Daarnaast worden de Danfoss AveoTM en ReactTM in recyclebaar verpakkingsmateriaal verpakt.

De Danfoss AveoTM kan vanaf 1 mei en de Danfoss ReactTM kan vanaf 1 juni 2023 besteld worden.

Omschrijving Artikel Introductiedatum Artikelnr.
RA-Aveo standaard thermostaatknop met ingebouwde voeler,  7-28 graden 1 mei 2023 0GI5388
RA-Aveo begrensde thermostaatknop, schaal tot stand 3, 7-21 graden 1 mei 2023 0GJ1475
Vandaalbestendige RA-Aveo thermostaatknop met ingebouwde voeler 1 mei 2023 0GI5389
RA-React thermostaatknop met ingebouwde voeler, 8-28 graden 1 juni 2023 n.n.b.

Bekijk het assortiment