Productnieuws

Ontworpen om niet op te vallen

De laagste dakdoorvoer voor mechanische luchtafvoer voor het hellende dak: de Valetis. Door de lage opbouwhoogte hoef je geen rekening meer te houden met de schaduwwerking op de zonnepanelen en kun je hem overal op het dak plaatsen. Bovendien is het installatiegemak groot en creëer je door het fraaie uiterlijk een strak, modern dak.

Door de transitie naar duurzamere woningen zijn zonnepanelen inmiddels bijna een vanzelfsprekendheid bij nieuwbouwwoningen. En ook in de bestaande bouw worden ze steeds populairder. Maar voor een optimaal rendement van de zonnepanelen, wil je schaduw op de panelen voorkomen.

Geen schaduw op zonnepanelen

Ubbink maakt dat nu een stukje makkelijker met de Valetis, een dakdoorvoer van gerecycled materiaal van slechts 140 millimeter hoog voor mechanische luchtafvoer (ventilatiesysteem C en D). Door de lage opbouwhoogte zorgt de Valetis nooit voor schaduw op de zonnepanelen.

De Valetis is de laagste ventilatiedakdoorvoer voor het hellende dak. Bij de ontwikkeling was het doel om hem zo laag mogelijk te houden, omdat we weten dat hogere dakdoorvoeren voor installateurs niet prettig zijn. De Valetis geeft meer vrijheid bij het bepalen van de plek van de dakdoorvoeren, omdat je dus geen rekening meer hoeft te houden met de schaduwwerking.

Installatiegemak

Het installatiegemak van de Valetis is groot. De dakdoorvoer gaat haaks door het hellende dak. Traditioneel wordt een dakdoorvoer schuin aangebracht. Daarvoor moet een ellipsvormige doorvoer worden gemaakt. Het is alleen een flinke klus om die goed af te tekenen en te zagen. Vervolgens is het ook nog een lastige opgave om een goede luchtdichte aansluiting te maken. De Valetis gaat daarom haaks door het hellende dak. De (ronde) dakdoorbreking is zodoende minimaal, waardoor de luchtdichtheid en isolatiewaarde van het dak beter behouden blijven. Bovendien kun je aan de binnenkant de leidingen heel eenvoudig direct langs het dakbeschot monteren.

Ontdek meer over de Valetis op www.ubbink.nl/valetis

Bekijk het assortiment