Productnieuws

Ook in de zomer een aangenaam werkklimaat

Het verwarmen van bedrijfspanden met warmtepompen komt steeds vaker voor. Een uitgelezen mogelijkheid om ook een stukje koeling te realiseren. Dit kan eenvoudig met de WWH-LT indirecte luchtverwarmers van Winterwarm.

Koelen in de zomer

De WWH-LT is speciaal ontwikkeld om bij lage watertemperaturen een optimale warmteafgifte te realiseren én biedt de mogelijkheid om te koelen (mits de warmtepomp daar geschikt voor is). Een wens die in het licht van de laatste warme zomers ook voor veel bedrijfsgebouwen geldt. De koelcapaciteiten variëren van 7 kW tot 32 kW, afhankelijk van het type, bij een koelwatertemperatuur van 7°C. Standaard zijn toestellen voorzien van een condensopvangbak die het mogelijk maakt om de condens af te voeren. Uiteraard is ook passieve koeling mogelijk, bijvoorbeeld bij installaties met een lage temperatuur CV-ketel. Een ruimtetemperatuur die een paar graden lager ligt dan de buitentemperatuur is immers ook al aangenaam. De WWH-LT is ideaal voor kleinere productieruimtes, showrooms, winkels, etc.

Energiezuinig en meer comfort

Uiteraard is verwarmen de belangrijkste functie van de WWH-LT. De range bestaat uit vier modellen die bij een watertemperatuur van 45°C in en 35°C uit een vermogen opleveren tussen de 8 kW en 40 kW. De LT-luchtverwarmers zijn voorzien van een EC-ventilator waardoor het elektriciteitsverbruik ca. 25% lager ligt dan bij de standaard WWH luchtverwarmer. De luchtopbrengst ligt zo’n 10% hoger zodat in de praktijk de warmte beter verdeeld wordt in de ruimte. De traploze aansturing en stille EC-ventilator zorgen voor een hoog  comfort.

Zie voor meer info www.winterwarm.nl