Productnieuws

Oplossingen voor warmtepompsystemen

Vorstvrije leidingen, ook bij stroomuitval

Bij warmtepompsystemen met een buitenunit is het belangrijk om de (buiten)leidingen te beschermen tegen bevriezing en de daarmee gepaarde vervolgschade. De Caleffi vorstbeveiligingsklep is mechanisch en werkt dus altijd, ook als de stroom zou uitvallen. Zodra de watertemperatuur 3°C bereikt, wordt het water druppelsgewijs uit de leiding afgevoerd en blijft de installatie beschermd tegen storingen door vorst.

Altijd de juiste comfort flow

Om bij de omschakeling van verwarming naar warmwaterproductie en omgekeerd een goede, continue hydraulische doorstroming te garanderen is de Caleffi drukverschilregelaar een betrouwbare oplossing.

Geen vuil en geen lucht

Lucht en vuil veroorzaken regelmatig problemen in de verwarmingsinstallatie en kunnen leiden tot een lager rendement, storingen en vroegtijdige slijtage. Vuil in het systeem verstoort de werking van de warmtewisselaar, waardoor het energieverbruik stijgt. Een vuilafscheider verwijdert onzuiverheden en magnetiet uit het installatiewater en verzekert zo de optimale werking en efficiëntie van de warmtepomp. Ook een luchtafscheider is noodzakelijk om slijtage van de warmtepomp te voorkomen en de levensduur te verlengen. Installaties blijven 100% vuil- en luchtvrij met de luchtafscheider DISCAL® in combinatie met de DIRTMAG® vuilafscheider of de Caleffi XF magnetische vuilafscheider-filter of met de gecombineerde lucht-vuilafscheider DISCALDIRTMAG® die prima past in kleine inbouwruimtes.

Comfort gedurende het hele jaar

Een buffervat verzamelt warm water en slaat dit op, om het later in te zetten. De toevoeging van zo’n vat aan het warmtepompsysteem, verlengt de levensduur en duurzame werking van de installatie. Het buffervat is namelijk voorzien van een hydraulische scheiding. Primair en secundair debiet worden gescheiden zodat de warmtepomp niet constant in- en uit hoeft te schakelen bij een fluctuerend debiet. Zo gaan de onderdelen langer mee en voorkom je stroompieken.

Optimaal debietbeheer

In een warmtepompinstallatie die niet alleen de woning verwarmt en koelt maar ook voor sanitair warm water zorgt, is een driewegklep of -zoneventiel onontbeerlijk. De gemotoriseerde 3-weg zoneventielen van Caleffi zorgen voor een optimale schakeling tussen verwarming of koeling en de productie van warm water. Zo speelt de warmtepomp optimaal in op de behoeftes van de bewoners en genieten zij van het hoogste thermisch én warmwatercomfort.

Bekijk het assortiment