Productnieuws

Optimale bescherming van warmtepompinstallaties met de iStop® vorstbeveiliging

De cv-installatie vervangen door een warmtepompinstallatie is de logische eerste keuze in verduurzaming. Financieel is dit wel een stevige investering. Daarom is het belangrijk om te investeren in een goede bescherming van de volledige warmtepompinstallatie, waardoor de energie-efficiëntie en lange levensduur van de warmtepomp gegarandeerd worden.

Momenteel zijn monoblock warmtepompen het meest populair. Hun buitenunit is met aanvoer- en retourleidingen verbonden met de installatie binnenshuis. In de winter is er wel risico op vorstgevaar. Om te voorkomen dat het cv-water in de leidingen bevriest, is elektrische warmtetracing de meest gekozen optie. Echter functioneert deze niet als de stroom uitvalt en dan is er risico op bevriezing.
Door te kiezen voor de iStop® vorstbeveiliging in plaats van warmtetracing voorkom je dat het cv-water in de leidingen bevriest, zelfs als de stroom wegvalt.

Mechanische beveiliging bij stroomuitval

De iStop® beschermt de buitenleidingen van de monoblock warmtepomp tegen vorst. Zodra de temperatuur van het water in de leidingen onder de 3°C zakt, krimpt het thermostatisch element in de klep zodat de afsluitklep opent en het water wegdruppelt uit de leidingen. Hierdoor blijft het systeemwater in beweging en kan het niet bevriezen. Op deze manier voorkomt de iStop® schade en storingen in de installatie bij winterse vrieskou.

Luchtsensor voor zomerse koeling

Om te voorkomen dat de klep bij koeling in werking zou kunnen treden, kan de iStop® met luchtsensor toegepast worden. Bij een buitenluchttemperatuur van meer dan 5°C, blokkeert de klep zodat ze niet onnodig in werking treedt tijdens de zomer.

Bekijk het assortiment