Productnieuws

Putty Cord en Pipecloser manchetten

Putty Cord

Voor het doorvoeren van CV-, koper-, PEX buizen en bekabeling door brandscheidingen (vloer en wand) wordt nog vaak gewerkt met kit en verf. De kit voor het voorkomen van rookdoorslag en de verf om te voorkomen dat de opgebouwde hitte wordt overgedragen naar het aangrenzende compartiment.  

Soms wordt hier ook isolatiemateriaal voor toegepast. Hofstee Preventie Service introduceert hiervoor een eenvoudig "kit" koord: Putty Cord. Deze kneedbare kitstrook is eenvoudig aan te brengen. Wanneer er een diepte van 15 mm en een rand van maximaal 10 mm rond de buis wordt aangebracht, zijn er waardes tussen de EI45 en EI120 mogelijk. Als het correct is aangebracht is de afdichting ook rookdicht Ra en R200. 

Jouw Rensa contactpersoon kan je er meer over vertellen.

Pipecloser brandmanchetten

Sinds enkele maanden levert Rensa de Pipecloser brandmanchet. Deze manchet is voor de Nederlandse markt getest op schachtwanden en enkelzijdig steenwol met steenwol bevestiging. De manchet is in combinatie met de PP buis getest met het oog op de RGA/LTV. Deze rapporten zijn te downloaden op www.hofsteepreventieservice.nl, maar zijn natuurlijk ook verkrijgbaar via jouw Rensa vestiging.  

Als de hoogte van de manchet een probleem is, de Pipecloser manchet heeft een hoogte van 40 en 50 mm hoogte, dan kan er gekozen worden voor de X serie manchetten. Deze manchetten hebben een hoogte van 30 mm. Ook deze brandmanchet is verkrijgbaar op Rensa.nl