Productnieuws

Quinta Ace biedt utiliteitsector flexibiliteit en bedrijfszekerheid

De Remeha Quinta Ace is uitermate geschikt voor de verwarming van utiliteitsgebouwen. Door zijn hoge rendement en doordachte aansluittechniek van het hydraulische cascadesysteem kan het toestel in cascadeopstelling vermogens leveren tot meer dan 1200 kW. De compacte omvang van deze ketel zorgt dat de installatie al op een relatief klein oppervlak een heel groot vermogen levert. Het toestel valt door de lage NOx-uitstoot binnen de MIA-regeling en is dus financieel extra aantrekkelijk.

Altijd een comfortabel binnenklimaat

De hr-ketel Remeha Quinta Ace is met een fors vermogen tot maar liefst 160 kW een krachtpatser in elke situatie. Elke opstelplaats beschikt over voldoende ruimte om dit zeer compacte toestel eenvoudig te installeren. De Quinta Ace is beschikbaar in de capaciteiten 45 kW, 65 kW, 90 kW, 115 kW en 160 kW.

Bedrijfszekerheid door cascadeopstelling

Door meerdere toestellen in een cascadeopstelling te installeren, ontstaat een enorme bedrijfszekerheid bij vrijwel elke gewenst vermogen. De cascadeopstelling zorgt voor extra zekerheid omdat bij een storing van een van de ketels, de andere ketel(s) het verwarmen tijdelijk overnemen. Uit onderzoek blijkt dat de bedrijfszekerheid optimaal is bij een opstelling van vier toestellen. Daarnaast is de ketel volledig voorbereid voor communicatie op afstand. Dit vereenvoudigt het beheer en onderhoud, maar zorgt ook dat een onderhoudsbedrijf een eventuele storing razendsnel opmerkt en daarop kan reageren.

Cascadeselectie-tool

Standaard is het mogelijk om een cascadesysteem te realiseren via een lijnopstelling aan de wand. Je kunt de ketels ook als lijnopstelling of in een ruggelingse opstelling op een vrijstaand frame monteren. Met de cascadeselectie-tool van Remeha is het mogelijk om zelf een cascade-installatie samen te stellen. Je kiest daarbij onder andere het gewenste vermogen, de opstelling van de ketels en de regeling van de toestellen.